Wij zijn Otamiser: Gamechangers in de hospitality sector

Otamiser is een jong team van digitale experts dat een digitale revolutie in de hospitality sector teweegbrengt. Via ons OTA-rankingalgoritme scoor je systematisch hoger op sites zoals Booking, Airbnb, Expedia, Trivago, enz. We zijn er om hoteleigenaren en property managers terug de macht te geven en hun rendement te verhogen.

Onze missie

"De macht teruggeven aan de eigenaars!”

De hospitality sector kampt al jaren met uitdagingen. OTA's zoals Booking.com,Airbnb, en Expedia, worden steeds dominanter. Ze zijn een zegen en een vloek. Online Travel Agents bieden jou de mogelijkheid om een ongeziene hoeveelheid aan mensen te bereiken, maar om dit potentieel te bereiken, moet je ofwel heel veel commissie betalen, of het algoritme van deze platformen perfect begrijpen. En dat is precies wat we willen veranderen! We willen hoteliers en property managers ondersteunen met digitale optimalisatie. Door hen meer online zichtbaarheid te geven en met dynamische prijzen te werken, verhogen we de winstgevendheid van hotels en Airbnb's, zodat jij je kan focussen op wat echt telt: jouw gasten en jouw groeiambities!

founders of otamiser
De oorsprong van Otamiser

Gemaakt voor hoteliers, door hoteliers

We begrijpen de behoeften en frustraties van hoteliers en B&B-eigenaren - we zijn tenslotte zelf ook zo begonnen! In onze eigen accommodaties merkten we dat ondanks sterke recensies en automatische prijzen, onze bezettingsgraad nog niet optimaal was. Het probleem? We stonden niet bovenaan de zoekresultaten van OTA's zoals Booking, Expedia... Daarom hebben we voor onszelf een automatisch algoritme ontwikkeld waarmee we de zichtbaarheid van onze posities op OTA's konden optimaliseren, gecombineerd met automatische dynamische prijzen, zodat we de juiste prijs aan de juiste klant konden berekenen. Het had een directe invloed op onze efficiëntie en winstgevendheid. Het is duidelijk dat we onze oplossing niet geheim konden houden... En zo werd in 2021 het bedrijf Otamiser geboren. Vandaag kunnen we met trots zeggen dat we al meer dan 650 klanten hebben in 6 landen. En daar stoppen we niet.

Wat we doen

Om geboekt te worden, moet je gezien worden

Het traditionele Revenue Management-model in de hospitality is achterhaald. Alleen al door vanuit financieel oogpunt naar je inkomsten te kijken en je prijzen te optimaliseren, zonder ook naar je zichtbaarheid te kijken, krijg je geen hoger rendement. Waarom? OTA's zoals Booking.com, Airbnb, Expedia, Tripadvisor, enz. zijn zo alomtegenwoordig geworden dat het onmogelijk is om reizen zonder hen nog in te beelden. Daar moet je dus aanwezig en voldoende zichtbaar zijn. Want wat heb je aan je 'juiste' prijs als je op de derde pagina van de zoekresultaten staat? Ons motto is dan ook: "Higher ranked, higher revenue”. En laat dat precies zijn waar we in uitblinken en je mee kunnen helpen.

Ontdek onze oplossing
revenue managers - otamiser