Peter Van Praet

Lid van het Adviesteam

Maak kennis met Peter Van Praet, Lid van het Otamiser Adviesteam

Wij stellen u graag Peter Van Praet voor, een dynamische ondernemer met een scherp gevoel voor innovatie en een passie voor het ondersteunen van start-ups en bedrijfsontwikkeling. Als visionair en oprichter van het populaire spaghettirestaurant-concept BAVET is Peter ook een slimme investeerder in tal van veelbelovende ondernemingen. Hij werkt vaak samen met de legendarische ondernemer Zhong Xu, medeoprichter van Deliverect, aan projecten zoals CASPER.

Peters ondernemersreis begon met de oprichting van een uniek spaghettirestaurant-concept. BAVET debuteerde eind 2015 in Gent en won al snel aan populariteit. Vandaag, met 17 vestigingen, waaronder één in Nederland, is het een herkenbaar merk geworden met een toegewijde community en zelfs een eigen productlijn.

In een interview deelde Peter zijn filosofie door te zeggen: "Als mensen iets hebben gecreëerd in jouw bedrijf en ze zijn er trots op, dan geniet ik daar echt van. Dat is altijd mijn ambitie geweest: Ik stuur bij waar nodig, maar laat mensen bij voorkeur intrapreneurs zijn binnen onze organisatie. In die zin zie ik mezelf als een schaduw-CEO." Deze aanpak klikte met ons en we realiseerden ons dat Peter de juiste fit is voor ons team.

De ondernemersreis van Peter Van Praet wordt gekenmerkt door innovatie, samenwerking en een engagement om een cultuur van intrapreneurship te bevorderen. Zijn visionaire aanpak en mentoringvaardigheden zijn zeer waardevol voor ons en we geloven dat dit de juiste stap is voor de ontwikkeling van Otamiser.