Ontmoet Lucas, onze Chief Technology Officer

Tijdens zijn jeugd wilde Lucas professioneel atleet worden. Gevoed door zijn sterke competitiegevoel, hield hij van het idee om een sport te beheersen. Hij behaalde een Master in Management en IT (Bedrijfskunde) aan de Universiteit Gent en breidde zijn expertise verder uit met een postgraduaat in Toegepaste Kunstmatige Intelligentie aan de EHB.

Dit is zijn verhaal

Als CTO bij Otamiser is Lucas verantwoordelijk voor het toezicht op alle technologische aspecten van het bedrijf. Dit omvat het nemen van cruciale beslissingen over technologie-investeringen en het waarborgen van de efficiëntie, schaalbaarheid en veiligheid van de tech stack. Zijn echte passie draait om het harmoniseren van bedrijfsprocessen met technologie, waarbij hij voortdurend op zoek is naar innovatieve benaderingen om de kracht van AI in te zetten in de dagelijkse taken.

Jij en Otamiser, hoe kwam het tot stand?

Mijn fascinatie voor technologie en het potentieel ervan om bedrijfsprocessen te stroomlijnen is altijd een leidraad geweest in mijn carrière.

Toen ik samen met Bart-Jan Leyts studeerde, deelden we een gemeenschappelijke visie op het gebruik van innovatieve technologie om een revolutie in een bedrijfstak teweeg te brengen. Toen het idee van Otamiser werd bedacht - een platform dat gebruikmaakt van geavanceerde technologieën om uitbaters van vakantieverblijven en hotels te helpen hun online zichtbaarheid te vergroten - leek dat de perfecte kans voor mij.

Het was de ideale kruising tussen mijn interesses en professionele achtergrond, waardoor het een natuurlijke match was. De gedeelde geschiedenis en visie met Bart-Jan maakte de beslissing om bij Otamiser te komen werken nog boeiender.

Sindsdien is het een buitengewone reis van voortdurende groei en innovatie geweest.

Hoe gaat het nu bij Otamiser?

De reis is tot nu toe ongelooflijk de moeite waard geweest. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden met zich mee. Ons team is voortdurend bezig met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en het verbeteren van ons aanbod.

Favoriete herinnering bij Otamiser

Mijn favoriete herinnering is de dag waarop we onze eerste zichtbaarheidoplossing met succes implementeerden. Het was een grote overwinning voor ons team en een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf.

Tot slot, wat is jouw favoriete locatie om op afstand te werken?

“Een rustige blokhut aan het meer - de rust bevordert mijn creativiteit en productiviteit.”