Korneel Defauw

Chief Strategy Officer & Medeoprichter

Ontmoet Korneel Defauw, onze Chief Strategy Officer en Medeoprichter

Korneel Defauw is de drijvende kracht achter de strategische visie van Otamiser en één van de medeoprichters. Als vader van drie kinderen, waaronder een tweeling, brengt Korneel een unieke mix van energie en toewijding om persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Zijn rol als Chief Strategy Officer dient als leidraad voor de briljante geesten in ons team en zorgt ervoor dat ze een realistisch perspectief behouden op het zakelijke landschap. Hij is bedreven in het identificeren van potentiële risico's en kansen, een vaardigheid die hij door jarenlange ervaring heeft aangescherpt. Voortdurend verfijnt hij onze strategieën voor de korte en lange termijn.

Korneel's opleiding begon met economisch recht aan de UGent, waar hij zich specialiseerde in economisch recht en fusies en overnames aan de ULB. Het werd verder verrijkt door zijn Erasmus-ervaring aan de Spaanse Universidad de Pontificio Comillas.

Jij en Otamiser, hoe kwam het tot stand?

Ik was één van Bart-Jan's eerste klanten, en hoewel ik aanvankelijk wat twijfels had, was ik zo onder de indruk van de resultaten en van de capaciteiten van Bart-Jan en Lucas, dat ik na verloop van tijd besloot me volledig in te zetten. Samen met Bart-Jan ben ik overgestapt naar Otamiser (voorheen Loreca) en ik ben in mijn 10-jarige carrière nog nooit zo'n mooie zakelijke kans tegengekomen.

Hoe gaat het nu bij Otamiser?

Snel. We hadden geen financiering, geen overheidssubsidies, geen incubator, geen Angel Investor, en toch slaagden we erin om winst te maken met een team van 30 werknemers. We bootstrapten onze weg om de vraag van het bedrijf en de markt te bewijzen, het concept te bewijzen en zelfs het product te bewijzen. We raceten naar de markt en besteedden veel aandacht aan onze eerste klanten, onze ambassadeurs en onze believers (we zijn hen enorm dankbaar). We zijn erg trots op hoe we dit punt hebben bereikt, maar we staan op een belangrijk keerpunt waar we financiering nodig hebben voor schaalvergroting (internationale expansie) en R&D.

Favoriete herinnering bij Otamiser

Mijn eerste ontmoeting met Bart-Jan. Online, in zijn t-shirt, schijnbaar onvoorbereid en met een blik die leek te zeggen dat het hem allemaal niets kon schelen. Het was alsof ik met de plaatselijke Mark Zuckerberg aan het praten was: 'Ik weet hoeveel waarde mijn product voor je kan hebben, dus als je het niet aanneemt, is dat prima. Laat het geld dat ik je aanbied op tafel liggen en blijf je bedrijf runnen alsof het het stenen tijdperk is. De volgende klant staat al in de rij. Hilarisch, en achteraf gezien ongelooflijk :-D

Een snelle vragenronde voor Korneel

Had je als kind carrière-ambities?

Verrassend genoeg wilde ik zakenman of ondernemer worden. Mijn eerste onderneming begon toen ik ongeveer 6 of 7 jaar oud was. Ik mengde pepermunt en chocolade en verkocht dat in de buurt van mijn grootouders.

Wat is een activiteit die iedereen zou moeten doen?

De sprong wagen en een tijdje in het buitenland gaan wonen, jezelf onderdompelen in een nieuwe cultuur en daar een 'echte' baan beginnen die aansluit bij je carrière in je thuisland. Mijn vrouw en ik kozen willekeurig een bestemming op de wereldkaart en een maand later woonden we 2 jaar in Chili.