Ontmoet Bart-Jan, onze Chief Executive Officer

De 24-jarige oprichter van Otamiser, afgestudeerd aan de Universiteit Gent met een master in financiën, is een echte voetballiefhebber. Koffie is één van zijn verslavingen. Net als het hele Otamiser-team deelt hij een grote liefde voor reizen en het verkennen van de wereld.

Dit is zijn verhaal

Al op jonge leeftijd was het duidelijk dat ik een sterke ondernemersdrang had. Ik was altijd gefascineerd door het idee om iets uit het niets op te zetten, een bedrijf op te bouwen en een positieve impact te hebben op het leven van mensen.

Naarmate ik ouder werd, werd mijn passie voor ondernemerschap alleen maar groter. Ik bedacht voortdurend nieuwe bedrijfsideeën, brainstormde over manieren om problemen op te lossen en op innovatieve manieren aan de behoeften van mensen te voldoen. Ik verslond boeken, artikelen en video's over succesvolle ondernemers, leerde van hun ervaringen en haalde inspiratie uit hun reizen.

Tijdens mijn opleiding zocht ik naar mogelijkheden om praktische ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Dit leidde me naar mijn andere passie, financiën.

Toen het eindelijk zover was, heb ik de sprong gewaagd en heb ik Otamiser opgestart.

Jij en Otamiser, hoe is het tot stand gekomen?

‍Het begon allemaal in juli 2021 toen ik weg wilde van studentenjobs. Mijn ouders baten een Bed and Breakfast uit in het hartje van Brugge en door mijn opleiding raakte ik gefascineerd door de front-end aspecten van prijszetting. Toen ik me verdiepte in revenue management en verschillende prijsmodellen onderzocht, realiseerde ik me dat revenue managers zich moeten aanpassen aan de marktomstandigheden, maar niet de mogelijkheid hebben om die omstandigheden in hun voordeel te veranderen. Dit besef leidde tot mijn zoektocht naar een manier om de vastgoedspecifieke vraag te vergroten, en toen kwam het idee van ranking om de hoek kijken.

Tijdens het eerste jaar heb ik onvermoeibaar gewerkt aan een proof of work en een proof of concept. Dankzij de samenwerking met Lucas Ballyn, nu onze CTO, lanceerden we met succes de eerste bootstrapped versie van onze oplossing.

Sindsdien is mijn leven veranderd en ik ben heel dankbaar dat ik deze reis heb mogen delen met het meest fantastische team.

Favoriete herinnering bij Otamiser

De opening van ons eerste kantoor in Brugge zal me altijd bijblijven. We waren de eerste dagen zo blij dat we een kantoor hadden, het is een gevoel dat een goede herinnering zal blijven.

Wat is je favoriete locatie om te werken op afstand?

Nou, ik heb niet een bepaalde plek in gedachten, maar ik geniet ervan om koffiezaken binnen te wandelen en mij daar te installeren. Wie houdt er nu niet van een mooi uitzicht op het strand tijdens het werken?

Kun je ons tot slot een citaat vertellen dat je onlangs heeft geïnspireerd?

"A year from now you may wish you had started today."