Casiola (USA)

In het competitieve landschap van short-term rentals spelen zichtbaarheid en positionering op Online Travel Agencies (OTA's) een cruciale rol bij het bepalen van het succes van vastgoedportefeuilles. Casiola, een bekroond vacation rental company, besefte dit en ging een strategische samenwerking aan met Otamiser om de positie op OTA's te verbeteren en de prestaties van hun hele portfolio te verbeteren.

Achtergrond

Casiola, bekend om haar toewijding aan het bieden van buitengewone gastvrijheid en naadloos property management, beheert meer dan 300 woningen op verschillende locaties, waaronder het gebied rond Orlando, Aruba en Miami. In een poging om hun vastgoedprestaties verder te optimaliseren, is Casiola van augustus tot december 2023 een testcase aangegaan met Otamiser. Dit experiment omvatte 50 slecht presterende woningen uit Casiola's portfolio in Orlando en Miami.

De aanpak

Het Otamiser-team implementeerde Otamiser Booster bij de geselecteerde accommodaties om de online zichtbaarheid te maximaliseren en de OTA-rankings te verbeteren met behulp van ons machine learning-algoritme. In combinatie met strategisch inkomstenbeheer en op maat gemaakte strategieën had Otamiser als doel de inkomsten van de geselecteerde accommodaties te verbeteren. 

Resultaten en impact

De resultaten van de samenwerking tussen Casiola en Otamiser overtroffen de verwachtingen en lieten aanzienlijke verbeteringen zien in de belangrijkste KPI’s:

Omzet per beschikbare kamer (RevPAR):

  • De 50 geselecteerde listings lieten een indrukwekkende verbetering van $18 in RevPAR zien, waarmee ze aanzienlijk beter presteerden dan de markt, dankzij de Otamiser Booster. 

Online zichtbaarheid en engagement:

  • Het gemiddelde aantal bekeken pagina's voor de portfolio steeg met 40.218, wat vergelijkbare aanbiedingen in het gebied overtrof en duidt op een verhoogde zichtbaarheid en engagement op OTA's.

Bezetting:

  • Daarnaast is de bezettingsgraad van Casiola listings waar Otamiser Booster is geïmplementeerd met 19% gestegen.
Dennis Goedheid, oprichter en CEO van Casiola, uitte zijn tevredenheid over de samenwerking met Otamiser: "Ik heb altijd sterk geloofd dat revenue management en het optimaliseren van rankings hand in hand gaan. Ik vond het geweldig om te ontdekken dat Otamiser deze visie deelt. Voor een groot property management is het een hele uitdaging om aanbiedingen effectief op schaal te onderhouden en te monitoren, maar Otamiser heeft de code op dit gebied gekraakt."

Geleerde lessen en toekomstperspectieven

Het succes van de samenwerking onderstreept het belang van het optimaliseren van OTA rankings en het implementeren van slimme revenue management strategieën. Door gebruik te maken van de expertise van Otamiser op het gebied van ranking management en inkomstenoptimalisatie heeft Casiola haar positie als toonaangevende speler in de Amerikaanse property management sector versterkt.

Voor meer informatie over hoe Otamiser jouw listings kan helpen hun volledige potentieel te benutten, kan je een afspraak maken met een van onze experts.

Check out other case studies

Hotel Monarc
Hotel Monarc
Boutique hotel in Ostend, Belgium
+200% sales growth through Otamiser Booster®️
Read the complete case study
Goodnight Antwerp
Goodnight Antwerp
Boetiekhotel in Antwerpen, België
26,6% groei van de gemiddelde bezettingsgraad in een concurrerende regio
Read the complete case study
Hotel Maxim
Hotel Maxim
Boetiekhotel in De Panne, België
90% meer hotelviews en 35,2% omzetgroei in één maand
Read the complete case study