Hotel Monarc

Hotel Monarc is een exclusief boetiekhotel gevestigd in een prachtig gerenoveerd 19e-eeuws herenhuis. Met 21 smaakvol ingerichte kamers biedt het hotel een luxe ervaring aan zee in Oostende. Sinds juli 2022 werkt Hotel Monarc samen met Otamiser om hun zichtbaarheid op OTA's zoals Booking.com te verbeteren en te zorgen voor optimale prijsstrategieën, met behulp van RMS-tools zoals RevControl.

Hotel Monarc, een viersterren boetiekhotel aan de Vlaamse kust in Oostende, was op zoek naar een optimalisatie van haar online aanwezigheid en revenue management strategie. Ze werkten samen met Otamiser, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in online performance optimalisatie, en de Nederlandse RMS-tool RevControl.

Resultaten

Deze casestudy bewijst de opmerkelijke resultaten die zijn behaald dankzij deze samenwerking:

  • 19% stijging in bezettingsgraad
  • 25% groei in gemiddeld dagtarief (ADR)
  • 127% stijging in inkomsten per beschikbare kamer (RevPAR)
  • +200% groei in inkomsten vergeleken met 2019


De cijfers spreken voor zichzelf. Als we de tweede helft van 2022 vergelijken met dezelfde periode in 2021, zag Hotel Monarc een stijging van 19% in bezettingsgraad en een significante groei van 25% in gemiddelde dagtarieven (ADRs). Deze cijfers zijn nog opmerkelijker in vergelijking met de cijfers voorafgaand aan de COVID-19-pandemie. In vergelijking met H2 2019 resulteerde de implementatie van RevControl en Otamiser Booster®️ in een bezettingsgraad die 72% hoger lag en een ADR die 36% hoger lag, wat uiteindelijk leidde tot een opmerkelijke stijging van 127% in omzet per beschikbare kamer (RevPAR). Dit betekent meer dan een verdubbeling van de omzet in vergelijking met 2019!

Het is belangrijk om marktgegevens en inflatie in overweging te nemen bij het beoordelen van deze cijfers. In de tweede helft van 2022 realiseerde Hotel Monarc een toename van 78% in RevPAR, terwijl de kosten voor klantenwerving (CAC) slechts met 9% stegen. Deze resultaten laten zien dat het hotel erin slaagde om de omzet te maximaliseren terwijl de kosten onder controle werden gehouden.

De kracht van Otamiser Booster®️

Ons OTA Ranking Optimalisatie-algoritme stimuleert de vraag naar accommodaties binnen een bepaald geografisch gebied. Naarmate de vraag toeneemt, kunnen de dynamische prijscapaciteiten van revenue management-systemen, zoals Otamiser Revenue, de marktprijs verder optimaliseren. Otamiser Booster®️ maximaliseert op zijn beurt boekingen, waardoor opbrengstbeheersystemen de omzet verder kunnen maximaliseren door de prijzen overeenkomstig aan te passen. Met andere woorden, de synergie tussen deze twee systemen versnelt de omzetgroei aanzienlijk voor hotels en kan worden gezien als een gouden combinatie.

Conclusie

Hotel Monarc heeft opmerkelijke stijgingen in bezettingsgraad, ADR en RevPAR bereikt. Deze resultaten weerspiegelen de kracht van samenwerking en tonen de effectiviteit van een uitgebreide benadering van revenue management die zichtbaarheid, prijsstelling en boekings optimalisatie omvat. Dit benadrukt het belang en de kracht van rangschikking.

Check out other case studies

Casiola (USA)
Casiola (USA)
Casiola, property management company USA
$18 stijging in RevPAR en 19% verhoging in bezettingsgraad
Read the complete case study
Goodnight Antwerp
Goodnight Antwerp
Boetiekhotel in Antwerpen, België
26,6% groei van de gemiddelde bezettingsgraad in een concurrerende regio
Read the complete case study
Hotel Maxim
Hotel Maxim
Boetiekhotel in De Panne, België
90% meer hotelviews en 35,2% omzetgroei in één maand
Read the complete case study