Published on
February 28, 2024

Wat is het Billboard Effect en hoe kan het directe hotelboekingen verhogen

In de dynamische wereld van online reizen, waar er keuzes in overvloed zijn en voorkeuren evolueren, heb jij de macht om het succes van uw accommodatie vorm te geven. Onder de factoren die de keuzes van potentiële gasten beïnvloeden, is het Billboard Effect een krachtig element dat het proces van de directe boekingen van jouw accommodatie kan sturen. In de volgende blog duiken we in het Billboard Effect.

Wat is het Billboard Effect

Het Billboard Effect is een fenomeen waarbij potentiële gasten een accommodatie tegenkomen op Online Travel Agencies (OTA's), maar niet meteen boeken. In plaats daarvan bezoeken ze de website van de accommodatie zelf om meer informatie te verzamelen over het verblijf, voorzieningen en kamerprijzen voordat ze hun definitieve boeking beslissing nemen. Dit gebeurt omdat de website van jouw hotel hen een beter inzicht geeft in jouw unieke aanbod, speciale promoties en directe boekingsvoordelen.

Cijfers zeggen meer dan woorden

Onderzoek heeft uitgewezen dat OTA's een aanzienlijk aandeel hebben van meer dan 30% van het totale aantal bezoeken aan websites. De hamvraag dringt zich op: Hoe beïnvloedt het overwicht van OTA's het domein van directe boekingen?

Behoudt het Billboard Effect zijn kracht? Onderzoek van Otamiser toont aan dat 65% van alle directe boekingen afkomstig is van gasten die een accommodatie hebben gevonden via een OTA, terwijl 18% van de directe boekingen de OTA gebruikt om informatie in te winnen.

Het is wel belangrijk om te weten dat de effectiviteit van het Billboard Effect staat of valt met consistentie. Discrepanties tussen OTA-listings en uw website kunnen leiden tot frustratie, waardoor potentiële gasten teruggaan naar hun eerste OTA-bezoek. Het is dus van cruciaal belang om OTA-listings te behandelen als een verlengstuk van je website, zodat je een naadloze ervaring kunt verzekeren die aanslaat bij verkennende gasten.

Billboard-effect strategieën implementeren

De eerste stap bij het inzetten van het potentieel van het Billboard Effect is het creëren van een aantrekkelijke website. Een gebruiksvriendelijke, visueel sterke officiële website is de sleutel tot het stimuleren van directe boekingen. Door potentiële gasten naadloos door hun reis te begeleiden, verandert jouw website in een virtuele etalage van jouw aanbod - een onweerstaanbare uitnodiging om jouw accommodatie uit eerste hand te ervaren.

Met onze innovatieve oplossing, de Otamiser Booster®, kan je nog een stap verder gaan. De Booster verbetert de zichtbaarheid van jouw accommodatie op OTA's aanzienlijk door jouw OTA-ranking te verhogen, jouw bereik te uit te breiden en een grotere bezoekersstroom naar je officiële website te genereren - een rechtstreekse route om toevallige bezoekers om te zetten in enthousiaste gasten.

In de steeds veranderende wereld van hospitality en online reizen is het Billboard Effect een dynamische katalysator voor directe boekingen. Door de kracht van een aantrekkelijke website te combineren met de strategische voordelen van Otamiser Booster®, heb je de middelen in handen om dit effect te maximaliseren en het succes van uw accommodatie te bepalen.
Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.