Property Management Company

Onze klant, een vooraanstaande vastgoedbedrijf in België, werkt al een jaar lang met ons samen. Het belangrijkste doel van deze samenwerking was om de strategieën voor inkomstenbeheer te herzien en de algehele prestaties te verbeteren.

Uitdagingen

Het bedrijf stond voor verschillende uitdagingen bij het toepassen van consistente prijsstrategieën in zijn uitgebreide portfolio. Deze uitdagingen resulteerden in potentieel omzetverlies en gemiste kansen. Het ontbreken van een eenduidige prijsaanpak maakte het ook moeilijk om te profiteren van schommelingen in de marktvraag en concurrerende prijzen aan te bieden. Daarnaast belemmerde een slechte zichtbaarheid op Online Travel Agencies (OTAs) hun vermogen om meer gasten aan te trekken.

Oplossing

Om deze operationele uitdagingen aan te pakken en om de omzetbeheer te verbeteren, hebben we een uitgebreide strategie geïmplementeerd die de mogelijkheden van zowel Otamiser Booster® als Otamiser Revenue benutte. Deze op maat gemaakte aanpak bracht een opmerkelijke transformatie teweeg in hun bedrijfsvoering en prestaties.

Resultaten

De samenwerking leverde indrukwekkende resultaten op in slechts één jaar:

  • De totale omzet kende een opmerkelijke stijging van 41,31%, wat wijst op aanzienlijke financiële groei voor het bedrijf.
  • De omzet per beschikbare kamer (RevPAR) kende een indrukwekkende stijging van 41,14%.
  • Het gemiddelde dagtarief (ADR) steeg met een opmerkelijke 29,42%, wat een aanzienlijke bijdrage leverde aan de algehele omzetgroei.
  • Ondanks een marktdaling van ongeveer 5,9%, steeg de bezettingsgraad met 6,2%, wat de effectiviteit van de revenue management benadrukt.

Otamiser Booster® speelde een cruciale rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid van het vastgoedbedrijf. Binnen een periode van 90 dagen vergeleken met het voorgaande jaar was er een verbijsterende stijging van 229,74% in het aantal klanten dat het pand bekeek in zoekresultaten. Bovendien steeg het aantal bezoeken aan de hotelpagina met 114,44%. Deze verhoogde zichtbaarheid stelde het vastgoedbeheerbedrijf in staat om de aandacht te trekken van meer potentiële gasten en hen om te zetten in boekingen.

Conclusie

De samenwerking met het vastgoedbeheerbedrijf heeft bewezen een game-changer te zijn. Met aanzienlijke omzetgroei, een verhoogd ADR en verbeterde bezettingsgraden heeft het bedrijf zijn positie aanzienlijk versterkt in de competitieve hospitality markt. Deze casestudy toont de transformerende impact van een goed uitgevoerde revenue management, op maat gemaakt om te voldoen aan de unieke behoeften van onze klant.

Bekijk ook de andere case studies

Hotel Focus
Hotel Focus
Boutique Hotel in Kortrijk, Belgium
28,19% stijging in omzet in 2023
lees de volledige case
The Hamptons
The Hamptons
Boetiek B&B in Gent, België
47% meer omzet en 282.26% meer online zichtbaarheid
lees de volledige case
Gepetto
Gepetto
Gastenverblijf in Gent, België
De omzet steeg met 26,35%
lees de volledige case