Hotel Montanus

Hotel Montanus is een boetiekhotel dat elegantie en charme uitstraalt en de rijke geschiedenis en cultuur van Brugge weerspiegelt. Het hotel is gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis en combineert moderne voorzieningen naadloos met een klassieke inrichting, waardoor een unieke en luxueuze sfeer ontstaat. Gelegen in een rustige en pittoreske wijk, biedt het pand een serene ontsnapping voor de gasten, terwijl het ook dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ligt.

Uitdaging

De krimpende markt zorgde voor aanzienlijke uitdagingen voor Montanus Hotel, wat gevolgen had voor de RevPAR en de totale omzet. Het hotel moest een manier vinden om zijn inkomstenstromen te vergroten, ondanks de ongunstige marktomstandigheden. Bovendien was het aantrekken van meer potentiële gasten naar de hotelpagina op online platforms cruciaal voor duurzame groei.

Oplossing

De samenwerking met Hotel Montanus begon met de implementatie van een allesomvattende strategie om marktuitdagingen aan te gaan. Door gebruik te maken van de kracht van Otamiser Booster®, richtte Montanus Hotel zich op het verbeteren van zijn online zichtbaarheid en het strategisch positioneren om de aandacht van potentiële gasten te trekken.

Resultaten

  • RevPAR steeg met 23,46% in een dalende markt van 3,1%
  • Het onroerend goed dat aan klanten wordt getoond in de zoekresultaten is met 343,23% gestegen vergeleken met dezelfde periode het jaar voordien.
  • Websitebezoeken uit zoekresultaten stegen met 56,87% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
  • ADR kende een aanzienlijke groei van 21%.

Conclusie

Het Montanus Hotel gedijde en behaalde opmerkelijk succes door de implementatie van de Otamiser Booster®-oplossing. De aanzienlijke stijgingen in RevPAR, online zichtbaarheid, websitebezoeken en ADR tonen de effectiviteit van de aangenomen strategie aan bij het stimuleren van groei en het aantrekken van meer gasten.

Bekijk ook de andere case studies

Hotel Focus
Hotel Focus
Boutique Hotel in Kortrijk, Belgium
28,19% stijging in omzet in 2023
lees de volledige case
The Hamptons
The Hamptons
Boetiek B&B in Gent, België
47% meer omzet en 282.26% meer online zichtbaarheid
lees de volledige case
Gepetto
Gepetto
Gastenverblijf in Gent, België
De omzet steeg met 26,35%
lees de volledige case