Hotel Maxim

Hotel Maxim in De Panne, België, biedt een serene ontsnapping met een vleugje charme uit de jaren zeventig. Gelegen op slechts 300 meter van het strand, kunnen gasten genieten van het rustgevende geluid van de golven en wandelen langs de kustlijn. De uitstekende ligging van het hotel maakt het verkennen van het stadscentrum een fluitje van een cent. In de buurt kunnen gasten genieten van de lokale culinaire scene bij Restaurant Cajou, bekend om zijn vis-, kreeft- en grillgerechten. Plopsaland ligt op slechts 8 minuten rijden of tramrit afstand.


Uitdaging

Hotel Maxim stond voor uitdagingen om zijn online zichtbaarheid te vergroten en de omzet te laten groeien. Ondanks zijn uitstekende locatie en gerenoveerde kamers slaagde het hotel er niet in om een aanzienlijk aantal gasten aan te trekken en zijn omzetpotentieel te maximaliseren.

Oplossing

In maart 2023 zijn we begonnen met de samenwerking met Hotel Maxim door een innovatief algoritme voor OTA-rankingoptimalisatie, Otamiser Booster®, te implementeren om de uitdagingen van het hotel aan te pakken. Het algoritme richt zich op het verbeteren van de zichtbaarheid van het hotel op online reisbureaus (OTA's) en het maximaliseren van zijn aanwezigheid in relevante markten.

Resultaten 

De samenwerking met Hotel Maxim leverde opmerkelijke resultaten op. Door de OTA-rankingoptimalisatie te implementeren, heeft het hotel een aanzienlijke toename van zijn online zichtbaarheid en omzetgroei ervaren.

  1. Toename in zichtbaarheid op OTA's:

Gedurende de periode februari-mei namen het aantal weergaven van zoekresultaten toe met een verbazingwekkende 90% in vergelijking met dezelfde periode het voorgaande jaar. Bovendien zag het aantal klanten dat de hotelpagina bezocht tijdens deze periode een aanzienlijke stijging van 93%. Deze statistieken benadrukken de effectiviteit van het Otamiser Booster®-algoritme in het maximaliseren van de zichtbaarheid in de relevante markten op het juiste moment.

  1. Omzetgroei:

Het primaire doel van ons algoritme is om de zichtbaarheid te vergroten en uiteindelijk de omzetgroei te stimuleren. Bij het analyseren van de resultaten voor april 2023 behaalde Hotel Maxim een opmerkelijke toename van 35,2% in omzet op basis van de boekingsdatum in vergelijking met april 2022.

Deze aanzienlijke omzetgroei is een bewijs van de succesvolle implementatie van Otamiser Booster® en de impact ervan op de bedrijfsprestaties van Hotel Maxim.

Conclusie

De samenwerking met Hotel Maxim en de implementatie van het Otamiser Booster®-algoritme hebben geleid tot een opmerkelijke toename van het aantal weergaven van zoekresultaten en het aantal bezoeken aan de hotelpagina. Bovendien behaalde het hotel in april 2023 een indrukwekkende omzetstijging van 35,2% in vergelijking met april van het voorgaande jaar. Deze casestudy illustreert de kracht van innovatieve strategieën en partnerschappen bij het stimuleren van succes en groei in de horeca.

Bekijk ook de andere case studies

Hotel Focus
Hotel Focus
Boutique Hotel in Kortrijk, Belgium
28,19% stijging in omzet in 2023
lees de volledige case
The Hamptons
The Hamptons
Boetiek B&B in Gent, België
47% meer omzet en 282.26% meer online zichtbaarheid
lees de volledige case
Gepetto
Gepetto
Gastenverblijf in Gent, België
De omzet steeg met 26,35%
lees de volledige case