Wij zijn Otamiser: Gamechangers in Hotel Revenue Management.

Otamiser is een jong team van digital experts die een digitale revolutie in de hospitality markt brengt. Via ons OTA ranking algoritme scoor je systematisch hoger op sites als Booking.com, AirBnb, Expedia, Trivago… Wij zijn er om de kracht terug te geven aan de uitbaters van hotels en B&B's, en hun rendement te doen stijgen.

Onze missie

“Giving power back to the owners!”

De hospitality sector kampt al jaren met challenges: het online gebeuren vraagt steeds meer focus en expertise, nieuwe tools en technologie winnen aan belang, OTA’s (Online Travel Agencies) zoals Booking.com, Expedia, Hotels.com, HRS, Trivago schuimen de omzet af, personeel is steeds moeilijker te vinden en dan was er nog Covid-19. Je zou bijna gek zijn om nog een hotel of B&B te willen openen. En precies dát willen wij veranderen! Wij willen hoteliers op sleeptouw nemen en hen ondersteunen door middel van digitale optimalisatie. Door hen meer online visibiliteit te geven en met dynamische prijzen te werken, boosten we het rendement van hotels en B&B’s, zodat je terug kunt focussen op je gasten – én op je groeiambities!

Het ontstaan van Otamiser

Gebouwd voor hoteliers, door hoteliers

We begrijpen de noden en frustraties van hoteliers en B&B eigenaren – we zijn namelijk zelf zo gestart! In onze eigen accommodaties merkten we op dat ondanks sterke reviews en automatische prijszetting onze bezettingsgraad nog niet optimaal was. Het probleem? We stonden niet bovenaan in de zoekresultaten van de OTAs zoals Booking.com, Expedia… Daarom ontwikkelden we voor onszelf een automatische algoritme waarmee we de visibiliteit van onze posities op OTA’s konden optimaliseren, gecombineerd met automatische dynamische prijzen zodat we de juiste prijs aan de juiste klant konden vragen. Het had een directe impact op onze efficiëntie en rendement. Onze oplossing konden we uiteraard niet geheim houden… En zo ontstond in 2021 het bedrijf Otamiser. Vandaag kunnen we met trots zeggen dat we al +650 klanten hebben, verspreid over 6 landen. En daar zal het niet bij blijven.

Wat we doen

Gezien worden, is geboekt worden

Het traditionele Revenue Management model in de Hospitality sector is voorbijgestreefd. Enkel en alleen vanuit een financieel standpunt naar je omzet kijken en je prijzen optimaliseren, zonder ook naar je visibiliteit te kijken, zal je geen hoger rendement opleveren. Waarom? OTA’s zoals Booking.com, Airbnb, Expedia, Tripadvisor… zijn zodanig alomtegenwoordig geworden dat ze niet meer weg te denken zijn voor de reiziger. Dus dààr moet je aanwezig zijn en voldoende zichtbaar zijn. Want wat heb je aan je ‘correcte’ prijs als je op de 3e pagina van de zoekresultaten staat? Ons credo luidt dan ook: “gezien worden, is geboekt worden”. En laat dat exact zijn, waarin wij excelleren en jou kunnen helpen.

Ontdek onze oplossing

Ook deel uitmaken van ons team en samen de hotelsector op z’n kop zetten?

Bekijk hieronder onze openstaande vacatures:

Vrije sollicitatie:

Zie je geen openstaande vacature maar wil je absoluut deel uitmaken van ons team en samen de hotelsector op z’n kop zetten? Neem contact op en overtuig ons waarom jij een Otamiser bent.

Contact