Gepubliceerd op
February 5, 2022

Is jouw hotel of B&B al klaar voor de zomer?

Het hoogseizoen voor de hotelsector staat voor de deur, en mei en juni bieden de perfecte kans om uw accommodatie voor te bereiden op de zomermaanden. Nu actie ondernemen kan het verschil maken in hoe succesvol uw bedrijf zal zijn in juli en augustus. Deze zomer belooft een opleving in het toerisme nu de Covid-19-pandemie bijna achter de rug is. Mis deze kans niet om uw winst te maximaliseren. Hier is hoe u dat kunt doen:

Voorkom verlies van winst

Een van de meest impactvolle manieren om winst te optimaliseren, is door uw prijsstrategie te herzien. Analyseer uw gegevens van vorige zomers en bepaal of aanpassingen nodig zijn. Verschillende factoren spelen een rol bij het aanpassen van prijzen, waaronder concurrentie. Voor reizigers blijft de kosten van hun verblijf vaak een doorslaggevende factor bij het boeken van een kamer. Overweeg ook eventuele speciale evenementen in de buurt van uw accommodatie. Een nabijgelegen concert of festival kan de vraag naar kamers aanzienlijk verhogen tijdens een specifieke periode. Otamiser®️ Booster, ons algoritme, optimaliseert de prijzen automatisch, wat resulteert in een gemiddelde stijging van 21% in dagtarieven.

Verzamel en personaliseer klantgegevens

Het begrijpen van uw doelgroep is essentieel. Een marketingstrategie heeft weinig kans op succes als deze niet is afgestemd op de juiste doelgroep. Als u weet wie uw gasten zijn, kunt u uw campagne op hen richten en de kans vergroten dat ze terugkomen of vergelijkbare gasten aantrekken. U kunt een gastprofiel samenstellen door te kijken waar gasten vandaan komen, tot welke generatie ze behoren en welke voorzieningen ze tijdens hun verblijf verkiezen. Deze inzichten zullen u helpen uw zomerplan en verkoopinspanningen effectief te sturen.

Creëer boeiende inhoud op sociale media

Sociale media openen nieuwe deuren voor de marketing van uw bedrijf. Als u nog niet aanwezig bent op deze kanalen, overweeg het dan zeker; het kan een enorm verschil maken in uw zichtbaarheid. Facebook en Instagram zijn de meest effectieve sociale mediaplatforms voor hotels en B&B's. Wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze uw accommodatie blootstellen aan een groot publiek. Weet u niet zeker welke inhoud u moet plaatsen? Hier zijn een paar ideeën:

In de zomer hebben mensen zin in vakanties, verkenningen en vrije tijd, en dat is precies waarom uw hotel inhoud zou moeten bieden om hen te helpen. U bent de expert in uw stad of regio en nu is uw kans om te delen wat gasten kunnen doen, zien, ervaren, leren, enz. Dit kan ook worden gebruikt om te promoten wat er te doen, te zien en te ervaren is op uw terrein, maar vergeet niet de 80/20-regel - 80% nuttige inhoud en slechts 20% zelfpromotie. Extra voordelen van het creëren van inhoud zijn onder meer een verhoogde omzet uit aanvullende services, betere betrokkenheid van gasten wat leidt tot betere beoordelingen en meer boekingen, en meer verkeer naar uw website en meer directe boekingen.

Bied extra aanbiedingen

Dit is een fantastische manier om meer inkomen te genereren omdat, zoals eerder vermeld, mensen in de zomer in de stemming zijn om zich te verwennen! Bied massages aan bij het zwembad, een uitgebreidere cocktailkaart, kinderopvang op de kamer en meer. Gebruik sociale media om extra aanbiedingen en last-minute speciale aanbiedingen te promoten.

Verbeter uw zichtbaarheid op OTA's

De ranglijst op Online Travel Agencies (OTA's) bepaalt grotendeels het succes van een hotel of B&B. Booking.com schat dat 80 tot 90 procent van geconverteerde boekingen alleen al uit de eerste twee pagina's van de lijsten komt. Zorg er dus voor dat u zo hoog mogelijk gerangschikt staat voordat het zomerseizoen begint om te voorkomen dat u klanten misloopt. Het is echter vaak een raadsel hoe uw accommodatie hoger kan klimmen op deze sites. Elk kanaal heeft zijn eigen criteria voor hotelrangschikking, die vaak veranderen, waardoor het voor hoteliers moeilijk is om zich aan te passen. Otamiser heeft daarom een uniek algoritme ontwikkeld dat uw accommodatie automatisch zo hoog mogelijk op deze sites plaatst. Wij zijn de eersten die gebruik maken van Booking Engine Optimization (BEO), het proces om de rangschikking van een accommodatie op boekingswebsites te verhogen. BEO is toepasbaar op Booking.com, Airbnb, Agoda, Expedia en nog veel meer boekingswebsites. Het algoritme resulteert in een gemiddelde omzetstijging van 24%.

Er zijn talloze manieren om uw hotelinkomsten te verhogen met een zomerplan, maar het is aan u en uw hotelploeg om ze uit te voeren. De sleutel tot succes is organisatie, focus en creativiteit. Als u wilt weten welke specifieke verbeteringen u kunt aanbrengen in uw situatie, vraag dan een audit aan bij Otamiser en verzeker het succes van uw bedrijf deze zomer!