Gepubliceerd op

Hoe voorzieningen het aantal boekingen beïnvloeden in België

No items found.

In de hedendaagse onderling verbonden wereld zijn reizigers zorgvuldiger geworden in hun zoektocht naar de perfecte accommodatie. Hun keuzes worden vaak beïnvloed door specifieke voorzieningen, en eigendommen die aan deze voorkeuren voldoen, genieten van een grotere zichtbaarheid.

De Kracht van Voorzieningen 

Het aanbieden van de juiste voorzieningen kan de ervaring van een gast aanzienlijk verbeteren. Dit leidt niet alleen tot positieve beoordelingen en hogere ratings, maar versterkt ook de positie van een hotel op Online Reisbureaus (OTAs). Volgens de bevindingen van Otamiser kan een beoordelingsscore van meer dan 8 de rangschikking van een hotel met een indrukwekkende 17% verhogen. Bovendien vallen eigendommen met unieke voorzieningen niet alleen op, maar zien ze ook een hoger aantal terugkerende gasten en mond-tot-mondreferenties. OTAs hebben hun eigen criteria voor het rangschikken van eigendommen, waaronder boekingspercentages, gastbeoordelingen en het scala aan aangeboden voorzieningen. Hotels die consequent voldoen aan de verwachtingen van gasten op het gebied van voorzieningen, hebben een grotere kans om hoger te scoren. Het is ook vermeldenswaard dat, volgens Otamiser's onderzoek, een toename van het aantal beoordelingen de rangschikking van een hotel positief kan beïnvloeden met ongeveer 12%.Een Diepgaande Kijk op GastvoorkeurenOtamiser's recente studie in België werpt licht op de meest gevraagde voorzieningen door boekingsgegevens te vergelijken met beschikbare aanbiedingen. In Brugge bijvoorbeeld zijn de topvoorzieningen waar gasten naar op zoek zijn shampoo (7%), lockboxen (6,3%) en haardrogers (5,9%). Niet ver daarachter in populariteit zijn privé-ingangen, met een score van 5,8%. Gasten tonen ook grote interesse in voorzieningen zoals een zelf incheckdienst(4,8%), betaald parkeren zonder reservatie (4,5%) en koffiezetapparaten in de kamer (4,4%).


Brussel daarentegen toont een iets ander beeld. Hier is zelf inchecken de ster voorziening met een voorkeur van maar liefst 16%. Dit wordt gevolgd door koffiezetapparaten (11,5%) en haardrogers (10,4%). Andere opmerkelijke vermeldingen zijn kluisjes (7,9%), beddengoed en shampoo (beide 7%). 

Voorzieningen zoals kabel-tv, strijkijzers met hangers, lichaamszeep, rookmelders, koelkasten en warm water staan ook op de lijst, met voorkeuren variërend tussen 5,4% en 4,9%.Het Pad naar Top Rankings


De gegevens benadrukken een eenvoudige waarheid: het begrijpen en tegemoetkomen aan de behoeften van gasten is van het grootste belang. Door hun aanbod af te stemmen op de voorkeuren van gasten, kunnen accommodaties niet alleen de gasten ervaring verbeteren, maar ook stijgen in de ranglijst op OTAs. Het geheime ingrediënt voor een toppositie? Een scherp inzicht in de directe link tussen gewilde voorzieningen en hoge rankings. Let op: het is belangrijk te begrijpen dat specifieke locaties, andere voorkeuren kunnen hebben.