Property Management Company

Onze klant, een vooraanstaande vastgoedbedrijf in België, werkt al een jaar lang met ons samen. Het belangrijkste doel van deze samenwerking was om de strategieën voor inkomstenbeheer te herzien en de algehele prestaties te verbeteren.

Uitdagingen

Het bedrijf stond voor verschillende uitdagingen bij het toepassen van consistente prijsstrategieën in zijn uitgebreide portfolio. Deze uitdagingen resulteerden in potentieel omzetverlies en gemiste kansen. Het ontbreken van een eenduidige prijsaanpak maakte het ook moeilijk om te profiteren van schommelingen in de marktvraag en concurrerende prijzen aan te bieden. Daarnaast belemmerde een slechte zichtbaarheid op Online Travel Agencies (OTAs) hun vermogen om meer gasten aan te trekken.

Oplossing

Om deze operationele uitdagingen aan te pakken en om de omzetbeheer te verbeteren, hebben we een uitgebreide strategie geïmplementeerd die de mogelijkheden van zowel Otamiser Booster® als Otamiser Revenue benutte. Deze op maat gemaakte aanpak bracht een opmerkelijke transformatie teweeg in hun bedrijfsvoering en prestaties.

Resultaten

De samenwerking leverde indrukwekkende resultaten op in slechts één jaar:

  • De totale omzet kende een opmerkelijke stijging van 41,31%, wat wijst op aanzienlijke financiële groei voor het bedrijf.
  • De omzet per beschikbare kamer (RevPAR) kende een indrukwekkende stijging van 41,14%.
  • Het gemiddelde dagtarief (ADR) steeg met een opmerkelijke 29,42%, wat een aanzienlijke bijdrage leverde aan de algehele omzetgroei.
  • Ondanks een marktdaling van ongeveer 5,9%, steeg de bezettingsgraad met 6,2%, wat de effectiviteit van de revenue management benadrukt.

Otamiser Booster® speelde een cruciale rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid van het vastgoedbedrijf. Binnen een periode van 90 dagen vergeleken met het voorgaande jaar was er een verbijsterende stijging van 229,74% in het aantal klanten dat het pand bekeek in zoekresultaten. Bovendien steeg het aantal bezoeken aan de hotelpagina met 114,44%. Deze verhoogde zichtbaarheid stelde het vastgoedbeheerbedrijf in staat om de aandacht te trekken van meer potentiële gasten en hen om te zetten in boekingen.

Conclusie

De samenwerking met het vastgoedbeheerbedrijf heeft bewezen een game-changer te zijn. Met aanzienlijke omzetgroei, een verhoogd ADR en verbeterde bezettingsgraden heeft het bedrijf zijn positie aanzienlijk versterkt in de competitieve hospitality markt. Deze casestudy toont de transformerende impact van een goed uitgevoerde revenue management, op maat gemaakt om te voldoen aan de unieke behoeften van onze klant.

Check out other case studies

Casiola (USA)
Casiola (USA)
geotag
Casiola, property management company USA
up arrow
$18 stijging in RevPAR en 19% verhoging in bezettingsgraad
Read the complete case study
Hotel Monarc
Hotel Monarc
geotag
Boutique hotel in Ostend, Belgium
up arrow
+200% sales growth through Otamiser Booster®️
Read the complete case study
Goodnight Antwerp
Goodnight Antwerp
geotag
Boetiekhotel in Antwerpen, België
up arrow
26,6% groei van de gemiddelde bezettingsgraad in een concurrerende regio
Read the complete case study