Hotel Rubens

Hotel Rubens, genesteld in het pittoreske kustplaatsje De Haan, België, is een charmant boetiekhotel in een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws gebouw. Met 12 elegant ingerichte kamers biedt het hotel een warme en gastvrije sfeer, moderne voorzieningen en een heerlijk ontbijt met lokale producten.

Uitdagingen

Hotel Rubens stond voor uitdagingen op het gebied van distributiemanagement, waarbij het evenwicht tussen competitieve prijzen en vraagstromen werd gehandhaafd om een stabiele stroom van gasten en groei te garanderen. Zichtbaarheidsproblemen belemmerden de bezettingsgraad en trokken een breder publiek aan. Het hotel had een flexibele aanpak nodig om relevant te blijven en zich aan te passen aan veranderende trends. Een sluiting van 20 dagen tijdens november-december 2021 voegde operationele complexiteit toe, waarbij zorgvuldige planning nodig was om de omzetgeneratie en de tevredenheid van gasten te handhaven.

Oplossing

Dankzij onze samenwerking heeft Hotel Rubens een strategische aanpak gevonden om zijn zichtbaarheid op OTA-platforms en omzetbeheer te verbeteren. Dit omvatte het aanpassen van prijsstrategieën, optimaliseren van de aanwezigheid op OTA's en afstemmen op de marktvraag om duurzame groei te bereiken.

Resultaten

Het vergelijken van de belangrijkste statistieken over verschillende tijdsbestekken laat significante verbeteringen zien:

  1. 2019 vs. 2021:
  • De totale omzet steeg in totaal met 4,32%.
  • Tijdens de tweede helft van 2021 steeg de totale omzet met 32,29% (juli tot december 2019 versus juli tot december 2021).
  • Aangepaste berekeningen hielden rekening met veranderingen in de inflatie en de marktvraag.
  1. 2022 vs. 2019:
  • De totale omzet tussen maart en december 2022 kende een opmerkelijke stijging van 28,34%, wat wijst op een aanhoudende groei.

Tijdens deze perioden vertoonden specifieke prestatie-indicatoren ook positieve trends:

  • Het gemiddelde dagtarief (ADR) steeg met 15,82%.
  • De bezettingsgraad groeide met 3,56%, zelfs als we rekening hielden met een sluiting van 20 dagen vanwege een vakantie die de hoteleigenaren in november-december 2021 hadden opgenomen.

Conclusie

De samenwerking met Hotel Rubens heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd, met aanzienlijke verbeteringen in hun ranking op OTA's. Door Otamiser Booster® te implementeren, heeft Hotel Rubens zich gepositioneerd voor duurzame groei en succes in de competitieve hospotality-branche.

Check out other case studies

Casiola (USA)
Casiola (USA)
geotag
Casiola, property management company USA
up arrow
$18 stijging in RevPAR en 19% verhoging in bezettingsgraad
Read the complete case study
Hotel Monarc
Hotel Monarc
geotag
Boutique hotel in Ostend, Belgium
up arrow
+200% sales growth through Otamiser Booster®️
Read the complete case study
Goodnight Antwerp
Goodnight Antwerp
geotag
Boetiekhotel in Antwerpen, België
up arrow
26,6% groei van de gemiddelde bezettingsgraad in een concurrerende regio
Read the complete case study