Hotel Focus

Het Kortrijkse Focus Hotel biedt 12 unieke en charmante kamers met elk een eigen artistieke inrichting. Elke kamer werd ingericht door een andere lokale kunstenaar die er telkens een eigen originele twist aan gaf. In de huiselijke lounge in dit hotel kan je na een drukke dag tot rust komen met een streepje klassieke muziek. En elke ochtend kunnen de gasten genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ruimte voor Groei

Focus Hotel is een hotel van het familiebedrijf Focus. Het bedrijf heeft ondertussen al 25 jaar ervaring in de hotelbranche, ze hebben een mooie duurzame groei mogen meemaken. Maar de familie zocht in een concurrerende markt naar een manier om de concurrentie voor te blijven en hun duurzame groei te bevorderen.

Otamiser Booster: Een Strategische Keuze

Focus Hotel werd benaderd door onze experts van Otamiser. Wij konden de wens van deze ondernemende familie waarmaken. We kwamen overeen om onze innovatievete Otamiser Booster implementeren voor dit hotel.

De Otamiser Booster werd ontwikkeld door ons Otamiser team om de omzet van hotel en short term rentals aanzienlijk te verhogen door middel van een algoritme dat 951 bewezen parameters aanpakt om te verzekeren dat listings op de bovenste posities van de OTA’s (online travel agencies) worden geplaatst.

Booking.com schat dat 80% tot wel 90% van de gemaakte boekingen van de eerste pagina van de lijst komen, dit  verklaart waarom ons algoritme een gemiddelde verhoging van 24% in omzet creëert voor onze klanten.

Resultaten van Otamiser Booster

Na de implementatie van Otamiser Booster zijn de resultaten indrukwekkend. In vergelijking met dezelfde periode in 2022, in de zomermaanden (juli, augustus en september) is er een totale omzetstijging van 28,19% in 2023.

Wanneer we de lagere marktvraag van deze zomer hierbij in rekening nemen, blijkt dat de relatieve omzet met maar liefst 37,84% is gestegen.

Deze cijfers tonen aan dat Otamiser Booster niet alleen in staat is om te profiteren van gunstige marktomstandigheden, maar ook om de prestaties van het hotel te optimaliseren bij uitdagendere omstandigheden.

De uitbaters van hotel Focus vertellen enthousiast over hun samenwerking met Otamiser:

Als hoteluitbaters is het belangrijk voor ons om te blijven innoveren, toen we hoorden over Otamiser, bleken zij de ideale partner om ons hierbij te helpen. We werden goed ondersteund bij de implementatie van de Otamiser Booster, die er overigens voor zorgde dat onze omzet al na enkele weken merkbaar verhoogde”.

Conclusie: De Kracht van Otamiser Booster

De implementatie van Otamiser Booster heeft Focus Hotel niet alleen geholpen om de omzet aanzienlijk te verhogen, maar ook om hun duurzame groei te blijven verzekeren. Door de geavanceerde technologieën en expertise van Otamiser te benutten, heeft Focus Hotel een strategische stap gezet naar een rendabeler en veerkrachtiger bedrijfsmodel.

Ben jij ook klaar om te groeien?

De resultaten bij Focus Hotel benadrukken de waarde van het kiezen voor technologie die jouw listings hoger plaatst op OTA’s.mBen jij ook geïnteresseerd in het maximaliseren van jouw omzet en het stimuleren van duurzame groei, aarzel dan niet omeen afspraak te maken met een van onze experts.

Check out other case studies

Casiola (USA)
Casiola (USA)
geotag
Casiola, property management company USA
up arrow
$18 stijging in RevPAR en 19% verhoging in bezettingsgraad
Read the complete case study
Hotel Monarc
Hotel Monarc
geotag
Boutique hotel in Ostend, Belgium
up arrow
+200% sales growth through Otamiser Booster®️
Read the complete case study
Goodnight Antwerp
Goodnight Antwerp
geotag
Boetiekhotel in Antwerpen, België
up arrow
26,6% groei van de gemiddelde bezettingsgraad in een concurrerende regio
Read the complete case study