Published on
February 28, 2024

Wat zijn de hospitality trends voor 2024 die je moet kennen

2024 zal een cruciaal jaar zijn voor de hospitality sector, waarin innovatie en aanpassingsvermogen de sleutels zijn om voorop te blijven in een dynamisch landschap. Nu we het nieuwe jaar binnenstappen, willen we dat je voorbereid bent op de komende trends. In deze blog verkennen we een aantal belangrijke trends die naar verwachting het landschap van de hospitality en short-term rentals in 2024 zullen bepalen. We focussen ons op de integratie van AI, het toenemende belang van flexibiliteit, hospitality oplossingen en het veranderende landschap van Online Travel Agents (OTA's).

De AI-revolutie

In 2023 heeft iedereen de snelle groei van AI in het dagelijks leven opgemerkt. Deze opkomst is wereldwijd heel duidelijk geworden.Ongeveer 35% van de bedrijven gebruikt AI en 42% van de bedrijven onderzoekt AI voor implementatie in de toekomst.

In 2024 zal deze AI-revolutie zich ook in de hospitality voortzetten. AI-gestuurde chatbots en tools worden steeds gebruikelijker op OTA's voor het verkorten van wachttijden en het geven van gepersonaliseerde suggesties.


Er zijn een paar nieuwe AI-functies voor OTA's die eraan komen in 2024, hier bespreken we de plannen van 3 van de grootste OTA's: Booking.com, Airbnb en Expedia.

AI Tripplanner van Booking.com

De AI Tripplanner van Booking.com gaat in 2024 mainstream. Op dit moment is de bètaversie alleen beschikbaar voor een select aantal Genius-members in de VS. De AI Tripplanner is een nieuwe functie die reizigers een visuele lijst van bestemmingen en accommodaties zal bieden, door de bestaande machine learning modellen van Online Travel Agent te combineren met OpenAI's ChatGPT. Reizigers kunnen algemene reisgerelateerde vragen stellen aan de AI Trip Planner en ook vragen stellen over meer specifieke onderwerpen om hen te helpen doorheen het hele planningsproces.

De nieuwe AI-integratie van Airbnb

Airbnb heeft een baanbrekende stap gezet door in zee te gaan met GamePlanner.AI. De details van hun samenwerking zijn nog niet openbaar gemaakt. Maar waarschijnlijk is het Airbnb's bedoeling om ook een gepersonaliseerde reisdienst te creëren. Hiermee zou Airbnb aanbevelingen op maat kunnen tonen, waarbij voorkeuren van de bezoeker uit het verleden, beoordelingen en realtime gegevens worden geïntegreerd voor een betere reiservaring.

Expedia's Project Explorer

Expedia's Project Explorer wordt nu getest en komt naar verwachting eind 2023 uit. De nieuwe functie zal reizen op basis van verschillende budgetniveaus, locatie, tijd van het jaar en interesse.

Expedia zal ook generatieve AI gebruiken om beoordelingen en listings van accommodaties te doorzoeken als antwoord op vragen of prompts. Op deze manier wil Expedia gebruikers de mogelijkheid bieden om gemakkelijk vragen te stellen, zoals of het hotel sterke Wifi connectie heeft, of het koffiemachines op elke kamer heeft, en meteen een antwoord in gespreksstijl te krijgen.

Wat moet je met deze informatie doen?

Het is belangrijk om goed op de hoogte van deze innovaties te blijven, zodat je zo snel mogelijk wijzigingen kunt aanbrengen in je aanbiedingen op OTA's. Dit is iets waar Otamiser gespecialiseerd in is. We volgen de trends op de voet en passen de listings van onze klanten waar nodig aan, zodat ze zeker blijven van topposities op de OTA's.

Je kunt deze revolutie ook omarmen door op zoek te gaan naar AI-integraties die je kunt implementeren voor je eigen kanalen. Er zijn bijvoorbeeld veel tools waarmee je een AI-chatbot op je website kunt installeren om gasten te helpen gemakkelijker antwoorden te krijgen. Dit is iets waar mensen steeds meer waarde aan gaan hechten.

Strategische investeringen: Hospitality oplossingen

Omdat de sector steeds dynamischer wordt en trends sneller veranderen dan ooit, moet je oplossingen implementeren die je helpen mee te zijn met de marktveranderingen.

Geavanceerde revenue management systeem

Er zijn 2 hospitality oplossingen die steeds belangrijker worden in dit datagedreven landschap. Allereerstgeavanceerde revenue management systemen. Deze oplossingen maken dynamische prijsstrategieën mogelijk en optimaliseren de omzet in real-time. Een goed revenue management systeem helpt je om meer boekingen te krijgen voor betere prijzen op basis van factoren zoals weersomstandigheden, vluchtstatistieken, evenementen en nog veel meer. Hoe meer parameters het revenue management systeem gebruikt, hoe beter het zal presteren en je zal helpen je inkomsten te verhogen.

Er is een toename van last-minute boekingen, omdat reizigers proberen te profiteren van lagere prijzen en flexibelere boekingsmogelijkheden.Forbes toont aan dat in de eerste drie maanden van 2023 63% van de boekingen geboekt werden op de dag van de reis zelf.Er wordt verwacht dat deze trend zich zal voortzetten in 2024, omdat consumenten meer gewend raken aan het gemak en de kostenbesparingen die gepaard gaan met last-minute boekingen. Om deze mogelijke bezoekers bij jou te laten boeken, moeten je prijzen in real-time geoptimaliseerd zijn. Dat is nog een reden waarom het kiezen van het juiste revenue management systeem cruciaal is, nu en in de toekomst zelfs nog meer.

Ranking management systeem

Maar ook omdat het aantal listings op OTA's toeneemt, is het belangrijk om je zichtbaarheid op die kanalen te vergroten door eenranking management systeemte gebruiken. Er is voor het eerst een algoritme dat de code van Booking.com en andere OTA's heeft gekraakt en heeft ontdekt hoe je aanbiedingen op de topposities van de ranglijst kunt krijgen. Dit verhoogt niet alleen de zichtbaarheid enorm, maar geeft accommodaties gemiddeld ook 24% meer omzet door meer boekingen.

Evolutie van OTA's: waar moet je rekening mee houden in je OTA-mix?

Online Travel Agents (OTA's) zijn aan het evolueren. De implementatie van AI is daar een voorbeeld van, zoals we in het begin van deze blog hebben besproken. Daarnaast worden unieke accommodatietypes zoals tiny homes, grotten, kastelen en andere soorten verblijfplaatsen steeds populairder.Airbnb heeft een toename van 80% gezien in geboekte nachten voor unieke woningtypes.

Daarnaast wordt voorspeld dat de opkomst van niche toeristische sectoren, zoals wellness verblijven, avontuurlijke reizen en cultureel toerisme, zal leiden tot een toename van niche OTA's, die zich richten op deze specifieke reissegmenten. We zien nu al een trend in de toename van boekingen via de kleinere, meer lokale en meer gespecialiseerde OTA's.

Je kunt opzoeken welke soorten OTA's er zijn en welke daarvan bij jouw accommodatie passen. Er zijn een paar guidelines die je kunnen helpen bij het maken of heroverwegen van je OTA-strategie. We raden aan om je aan te sluiten bij ten minste zes OTA’s en deze kanalen te diversifiëren zodat je aanwezig bent op wereldwijde, regionale en niche-OTA's.

De wereldwijde OTA's, zoals Airbnb en Booking.com, trekken maandelijks honderden miljoenen bezoekers. Daarom zijn ze van vitaal belang voor meer bezoekers en hogere zichtbaarheid. Regionale OTA's trekken bezoekers aan uit specifieke thuismarkten. Niche OTA's daarentegen richten zich op specifieke doelgroepen en zijn vaak het meest lucratieve OTA's.

Actief zijn op verschillende OTA's helpt de zichtbaarheid en bekendheid van een accommodatie te vergroten, waardoor de kans op een boeking toeneemt, voor directe boekingen of indirect via een OTA.

De juiste channel mix is belangrijk voor jouw revenue management.Om meer te weten te komen over OTA in revenue management en hoe dit op de juiste manier kan worden toegepast, kun je onze blog lezen.

Bereid je voor op de toekomst van de hospitality

Terwijl we ons voorbereiden op de toekomst van gastvrijheid in 2024, zal het omarmen van deze trends cruciaal zijn om de concurrentie voor te blijven. De integratie van geavanceerde technologie, strategische investeringen in hospitality oplossingen en aanpassing aan het veranderende landschap van OTA's zijn cruciale stappen om succes te garanderen in de dynamische en concurrerende hospitality sector. Op een spannend en transformerend 2024 voor de wereld van hospitality!

Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.