Published on
February 28, 2024

Vrbo Tips voor Verhuurders: Hoe kan je jouw Vrbo Ranking Verbeteren

Ben je eigenaar van een vakantiewoning en op zoek naar meer boekingen op Vrbo (Vacation Rentals By Owner)? Met miljoenen reizigers die op zoek gaan naar hun ideale vakantieverblijf, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je vakantieverblijf zich onderscheidt van de massa. Gelukkig zijn er effectieve strategieën die je kunt implementeren om de ranking van je Vrbo-aanbieding te optimaliseren en meer gasten aan te trekken. In deze blogpost delen we vijf bewezen tips om je te helpen precies dat te bereiken. Plus, blijf zeker lezen voor een gouden tip aan het einde om je Vrbo succes te superchargen!

1. Bied lagere tarieven voor de eerste paar boekingen


Als je net begint op Vrbo, kan het een uitdaging zijn om je eerste gasten aan te trekken. Een effectieve strategie is om lagere introductieprijzen aan te bieden. Door een scherp tarief te bieden voor de eerste boekingen, kun je reizigers overtuigen die misschien aarzelen om een nieuw verblijf uit te proberen. Zodra ze jouw vakantieverblijf hebben uitgetest en positieve recensies hebben achtergelaten, kun je geleidelijk je tarieven aanpassen naar boven, in lijn met de waarde van jouw verblijf.

Deze aanpak helpt je niet alleen om die eerste boekingen binnen te halen, maar vormt ook de basis voor het opbouwen van een sterke reputatie en een hogere plaatsing op Vrbo. Naarmate er meer positieve beoordelingen komen, zullen potentiële gasten eerder geneigd zijn om jouw accommodatie te verkiezen boven andere, zelfs tegen iets hogere tarieven.

Als je kortingen voor nieuwe bezoekers wilt opnemen in je tarieven, kan je die informatie toevoegen in de beschrijving van je advertentie. Om een korting te geven die specifiek op een individuele gast wordt toegepast, kan je de offerte bewerken die je naar de huurder stuurt. Bijvoorbeeld, als je €100 per nacht rekent voor je huis en een korting van 15% aanbiedt voor eerste bezoekers, dan geef je hen een offerte van €85 per nacht nadat je weet dat ze een nieuwe gast zijn. Je kunt je offerte bewerken door:

  1. In te loggen op je account
  2. Te klikken op het "inbox" icoon in het linker menu
  3. Kies de aanvraag die je wilt bewerken
  4. Scroll naar beneden naar de offerte sectie van het bericht
  5. Klik op het potlood pictogram
  6. Wijzig je het huurbedrag
  7. Klik op "opslaan" en breng je gast op de hoogte van de gemaakte wijzigingen

2. Optimaliseer de titel en beschrijving van je advertentie

De titel van je Vrbo advertentie is het eerste wat potentiële gasten zien, dus maak het onweerstaanbaar. Benadruk unieke kenmerken, attracties in de buurt of speciale aanbiedingen. Onthoud dat het zoekalgoritme van Vrbo rekening houdt met de titel van de advertentie bij het rangschikken van accommodaties.

Schets in je beschrijving een levendig beeld van de gastervaring. Vermeld essentiële details zoals het aantal slaapkamers, badkamers, voorzieningen en wat je woning speciaal maakt. Laat vooral het unieke van je accommodatie zien om de aandacht van reizigers te grijpen.

Je kunt ook A/B-tests uitvoeren om te zien welke beschrijvingen en titels het beste presteren. Het is ook heel interessant om te kijken naar de accommodaties op de topposities van Vrbo en te zien wat zij doen, welke zoekwoorden ze gebruiken, welke informatie ze opnemen in hun beschrijving, enzovoort.

👉Wist je dat?

Door hoger geplaatst te zijn op Vrbo creëer je ook een Billboard Effect dat helpt bij het binnenhalen van meer rechtstreekse boekingen. Het werkt als volgt: wanneer potentiële gasten je accommodatie vinden op de website van Online Travel Agencies, zoals Vrbo, bezoeken ze vaak je officiële website voordat ze boeken. Om het meeste uit het Billboard Effect te halen, moet je ervoor zorgen dat je website gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk is. Het moet bezoekers naadloos begeleiden en directe boekingen aanmoedigen.Lees meer over het Billboard Effect in onze blog.

3. Gebruik goede en sprekende foto's


Foto's zeggen meer dan duizend woorden, vooral in de vakantiesector. Uit gegevens van Vrbo blijkt dat aanbiedingen met 25 of meer foto's gemiddeld 40% meer weergaven en 30% meer boekingen ontvangen. Streef ernaar om een volledig en duidelijk beeld te schetsen van jouw vakantieverblijf aan de hand van de foto’s die je plaatst.

Het is belangrijk dat je foto's goed belicht zijn, een hoge resolutie hebben en de beste eigenschappen van het verblijf laten zien. Vergeet niet om foto's van het exterieur, voorzieningen en lokale attracties toe te voegen. Een goede ‘thumbnail’ kiezen is essentieel; de eerste indruk die gasten krijgen moet boeiend en uitnodigend zijn.

4. Verzamel positieve recensies

Recensies van gasten zijn een krachtig middel om je Vrbo-ranking te verbeteren. Volgens de gegevens van Vrbo wil 92% van de reizigers beoordelingen zien voordat ze boeken. Moedig gasten aan om beoordelingen achter te laten na hun verblijf door uitstekende service te bieden. Reageer snel en professioneel op beoordelingen en ga in op eventuele problemen om een positieve reputatie te behouden.

5. Werk je kalender regelmatig bij

Vergeet niet om je beschikbaarheidskalender up-to-date te houden. Vrbo kan aanbiedingen met een verouderde kalender verbergen. Werk het minstens elke 60 dagen bij om je zichtbaarheid te behouden. Voor betere resultaten kun je proberen om de kalender elke 30 dagen te updaten, vooral tijdens het hoogseizoen.

6. Gebruik technologie in je voordeel

Je bent nu bij onze gouden tip aangekomen: gebruik de allereerste oplossing voor ranking management - Otamiser Booster®️. Dit innovatieve algoritme verbetert de zichtbaarheid van uw hotel of huuraccommodatie aanzienlijk. Dankzij Otamiser’s kennis van algoritmes en markttrends verbeteren we je zichtbaarheid op de meest gebruikte OTA's, zoals Vrbo. Een hogere ranking zorgt ervoor dat je hotel of B&B zich onderscheidt van de massa en verhoogt je inkomsten.

Benieuwd hoe het algoritme je hotel kan helpen beter te scoren op Vrbo?Vraag een auditaan bij onze experts en we brengen in kaart wat je kunt doen om je accommodatie nog meer te laten opvallen.

Door deze zes bewezen tips toe te passen, kun je je Vrbo-advertentie optimaliseren om de zichtbaarheid te vergroten, meer gasten aan te trekken en uiteindelijk je omzet te verhogen. Veel succes!
Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.