Published on
February 28, 2024

Tips voor je accommodatie om de inkomsten tijdens de kerstvakantie te verhogen

De kerstvakantie staat voor de deur, dit is hét moment om je hotel of vakantiewoning voor te bereiden op de gezelligste tijd van het jaar. Een goede voorbereiding op deze periode kan een grote impact hebben op je bezetting en inkomsten. Maak je geen zorgen, we geven je hier een aantal essentiële tips om je te helpen jouw doelen te bereiken en jouw omzet te maximaliseren.

Begrijp reistrends voor het maximaliseren van jouw omzet

Tijdens de wintervakantie hebben veel mensen vrij, en studenten hebben vakantie, dus logischerwijs zorgt dit elk jaar voor een toename aan lange termijn pick-up in december en januari.

We zien dat de terugval door de pandemie in de reisindustrie zich goed herstelt. De grote toename aan boekingen deze zomer werd zelfs de 'travel boom' genoemd. We voorspellen dat deze trend deze winter zal aanhouden. Tui België ziet nu al40% meer vakantieboekingendan vorig jaar. Bovendien schat eenenquêtedat klanten in 2023 7% meer zullen uitgeven aan reizen, cadeaus en entertainment. Europa wordt ook een populairdere vakantiebestemming. Er is een stijging van 16% in hotelboekingen in Europa dit jaar, vergeleken met 2022 tijdens de kerstvakantie.

Op basis van je inzicht in de toename van het toerisme in deze periode, kun je voorspellingen doen over hoeveel gasten je verwacht, hoe lang ze zullen blijven en op welke data ze zullen verblijven. Dit kan van invloed zijn op je regels voor minimale overnachtingen, je zou je minimum aantal nachten kunnen verhogen om ervoor te zorgen dat je alle dagen in deze periode vult. Overweeg ook om vooraf meer personeel in te huren.

Wanneer kun je vakantieboekingen verwachten?

Boekingen voor de kerstvakantie komen over het algemeen vrij vroeg in vergelijking met andere periodes, zo'n 8 tot 9 weken van tevoren. Zodra Halloween voorbij is, beginnen mensen te zoeken naar hoe ze hun wintervakantie zullen doorbrengen. Daarom is het heel belangrijk om hoog te scoren op OTA's voor en tijdens de drukke periodes. Zo kun je opvallen tussen de concurrentie en betere prijzen vragen. We leggen verder in deze blog uit hoe je op de hoogste plaatsen van OTA's kunt komen, dus blijf bij ons!

Zorg voor je kerstmarketing

Een goede marketingstrategie is een dealbreaker tijdens de feestdagen. Je moet ervoor zorgen dat je je hotel verkoopt aan de mensen online, door ze te laten zien hoe magisch je hotel is en hoe ze een geweldig verblijf kunnen hebben.

Allereerst beginnen de meeste hotels begin december met hun kerstversiering. Je hoeft niet te overdrijven, maar een grote en mooie kerstboom is een goed begin. Je kunt foto's van je versierde lobby uploaden op de OTA's zoals Booking.com en Expedia. Deze foto's kunnen zeker de aandacht trekken van de juiste doelgroep. Maar vergeet niet om je eigen website ook te updaten, zo kan je inspelen op het Billboard effect.Dit zal ervoor zorgen dat je meer directe boekingen binnen sleept.

Vervolgens moet je kijken naar de attracties bij jou in de buurt. Is er een leuke kerstmarkt in de buurt van je accommodatie? Zijn er andere kerst gerelateerde activiteiten te beleven? Je kunt proberen om deel te nemen aan lokale lijsten voor toeristen over bijvoorbeeld de beste hotels om naartoe te gaan tijdens de vakantie, maar je kunt hier ook creatief mee omgaan.

Voeg dynamische prijzen toe aan je revenue management

Nu je een marketingcampagne hebt opgezet en de waarde voor je gasten hebt verhoogd, moet je je prijzen hierop aanpassen. Dit zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van je hotel revenue management. Je kunt gewoon de prijs van je kamers verhogen, maar helaas is het onmogelijk om persoonlijk de beste beslissingen te nemen over je prijsstelling. Vaak plaatsen hotelkamers aan te hoge prijzen tijdens kerstavond zelf, terwijl juist deze dag vaak thuis wordt doorgebracht, terwijl andere dagen beter werken voor toerisme.

Daarom kun je dit het beste aanpakken met eendynamische prijsstrategie. Dynamische prijsstelling verwijst naar de praktijk van het aanpassen van kamerprijzen op basis van real-time marktomstandigheden en een hele reeks factoren die vraag en aanbod beïnvloeden. In plaats van vaste prijzen aan te bieden, gebruiken hotels dynamische prijsalgoritmes om het optimale tarief te bepalen voor een bepaalde tijdsperiode of boekingssituatie. Hoe beter deze strategie, hoe hoger je inkomsten.

Otamiser Booster®️ bevat een prijsstrategie die ervoor zorgt dat je de juiste prijs op het juiste moment aan de juiste klant toont. Dit verhoogt niet alleen je inkomsten aanzienlijk, maar het maakt je aanbiedingen ook beter vindbaar en aantrekkelijker voor potentiële gasten.

Vergroot de zichtbaarheid van je listings

We willen eindigen met de allerbelangrijkste tip. Ga bovenaan staan op die OTA lijsten! Je inspanningen moeten gezien worden door het publiek en dit kun je bereiken door hoog te scoren op OTA's zoals Booking.com, Expedia en Airbnb. Want onderzoek (Expedia onderzoek, 2023) toont aan dat 75% van de mensen een verblijf boekt in de eerste 15 weergaven op een Online Travel Agency (OTA) en Booking.com schat zelfs dat 80% tot wel 90% van de gemaakte boekingen afkomstig is van de eerste pagina van de vermelding.

Om het potentieel van OTA's echt in je voordeel te gebruiken, heb je grondige kennis nodig van hoe deze platforms werken en hoe reizigers zich erop gedragen. Je moet bijvoorbeeld begrijpen hoe algoritmes van OTA's werken, hoe zoekresultaten worden gegenereerd en welke factoren echt van invloed zijn op de beslissing van een reiziger om jouw accommodatie te boeken. Of je kunt gewoon de Otamiser Booster®️ implementeren die je ranking voor je regelt, zodat jij voor de rest kunt zorgen!

Conclusie

Door je hotel zorgvuldig te optimaliseren voor de feestdagen kun je een aangename en winstgevende ervaring creëren voor zowel gasten als je bedrijf. Omarm de feestdagen, bied unieke ervaringen en maak gebruik van strategische marketing om van je hotel de bestemming bij uitstek te maken voor kerstvieringen. Met een goed uitgevoerd plan kun je van dit seizoen een succes maken voor je hotel.

En mis een omzetstijging van 24% niet door onze Otamiser Booster®️ te implementeren.Vraag een gratis audit aanom te ontdekken wat we voor jouw hotel of vakantiewoning kunnen betekenen!

Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.