Published on
February 28, 2024

Tips voor het Optimaliseren van je Listing op Booking.com Die Je Nog Niet Wist

Booking.com is een grootmacht in de wereld van online travel agencies, en zorgt dagelijks voor meer dan 1,5 miljoen geboekte overnachtingen. Maar alleen maar aanwezig zijn op het platform is geen garantie voor succes. Om echt voordeel te halen uit het potentieel van Booking.com en meer boekingen binnen te halen, onthullen we een aantal minder bekende strategieën die je Booking.com vermelding kunnen optimaliseren en je succes naar een hoger niveau kunnen tillen.

Verhoog de pagina-score van je accommodatie

Laten we beginnen met de basis. Je weg naar boeking succes begint bij je Property Page Score, een belangrijke metriek die door Booking.com wordt gebruikt om de best presterende listings te identificeren. Je vindt je 'Property Page Score' onder het tabblad 'Property' in je extranet. Deze score dient als checklist om ervoor te zorgen dat je het soort inhoud en informatie presenteert die potentiële gasten waardevol vinden bij het maken van hun boeking beslissing.

Hoe dichter je bij de 100% komt, hoe meer visibiliteit je accommodatie zal krijgen. Listings met een perfecte score kunnen tot 18% meer boekingen krijgen volgens onderzoek van Booking.com. Om die score te verbeteren moet je beginnen bij jouw accommodatie-pagina. Maak voldoende foto's van hoge kwaliteit die je accommodatie van alle kanten laten zien. Een extra tip voor het maken van aansprekende foto's is om elementen toe te voegen die de foto tot leven brengen. Zet bijvoorbeeld een dampende kop koffie en een boek op de terrastafel om mensen te laten denken aan hoe ontspannen ze zich zullen voelen in je hotel of B&B.

Schrijf een overtuigende beschrijving die een blijvende indruk achterlaat bij potentiële gasten. Je kunt zelfs emoji's gebruiken om je beschrijving boeiender en aantrekkelijker te maken. Zorg ervoor dat je inhoud up-to-date en relevant blijft, want dit trekt niet alleen meer gasten aan, maar schept ook de juiste verwachtingen.

Wist je dat?

Meer conversies voor jou betekent meer conversies voor Booking.com, wat betekent dat jullie er allebei in investeren om jouw listing succesvol te maken. Daarom biedt het bedrijf een aantal tools via het Extranet, de administratieve hub voor je accommodaties. Als je niet weet hoe je deze tools moet gebruiken, lees dan zeker onze blog: Hoe verbeter je jouw Booking.com ranking met behulp van extranettools?

Optimaliseer pre-booking communicatie

Veel van je toekomstige gasten kunnen vragen hebben voordat ze hun verblijf boeken, en je kunt de communicatie vereenvoudigen door berichtfuncties te activeren. Met deze interface in chat-stijl kunnen gasten antwoorden krijgen op hun vragen voordat ze een reservering maken, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Dit kan op zijn beurt je beoordelingen verbeteren.

Het minimaliseren van onzekerheid is niet alleen goed voor je gasten, maar vermindert ook de kans op annuleringen. Om optimaal te profiteren van deze mogelijkheid, ga je naar het Opportunity Centre, waar je automatische reacties, berichten vóór het reserveren en sjablonen kunt configureren.

Gebruik de kracht van sociale media

De kracht van sociale media is immens. Het delen van je listing op platforms als Facebook en Twitter is een eenvoudige maar effectieve strategie. Je kunt op zoek gaan naar Facebookgroepen met volger profielen die dicht bij je doelgroep liggen. Bijvoorbeeld 'Travel Belgium group' is een interessante groep voor verhuurders in België. Je weet al dat de mensen in deze groep naar België gaan reizen en waarschijnlijk op zoek zijn naar een plek om te overnachten. Je kunt op zoek gaan naar meer specifieke groepen, maar wees creatief tijdens het zoeken!

Als je je accommodatie deelt op sociale media, trek je niet alleen meer bezoekers aan - je geeft ook aan het algoritme van Booking.com door dat er veel vraag is naar je accommodatie. Dit verhoogt op zijn beurt je ranking, waardoor je meer kans hebt op boekingen.

Verbeter de zichtbaarheid met slimme tags

Om ervoor te zorgen dat je advertentie opvalt in een drukke markt, gebruik je tags op een strategische manier. Als je gezinsvriendelijke accommodaties aanbiedt, benadruk dan voorzieningen zoals kinderstoelen, stapelbedden en kindveilige voorzieningen. Als je een huisdiervriendelijke accommodatie aanbiedt, leg dan de nadruk op extra's zoals huisdier bedden, -kommen en -speelgoed. Deel je accommodatie bovendien in met relevante filters zoals "strand", "wandelen", "zwembad" of "bubbelbad". Dit helpt potentiële gasten om je accommodatie snel en gemakkelijk te vinden. Om meer te ontdekken over hoe faciliteiten het aantal boekingen kunnen beïnvloeden, kun je onzebloglezen.

De Ultieme Boost: Otamiser Booster®️

Om ervoor te zorgen dat je advertentie op de eerste pagina van Booking.com komt te staan, kun je overwegen om deOtamiser Booster®️te gebruiken. Deze innovatieve tool gebruikt een algoritme om je Booking.com vermelding zo hoog mogelijk te laten scoren. Waarom is dit zo belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat 75% van de mensen een verblijf boekt binnen de eerste 15 weergaven op een OTA. Kortom: gezien worden is geboekt worden.

Ontdek hoe dit product je inkomsten kan verhogen door eengesprek in te plannen.

Booking.com heeft een groot potentieel voor verhuurders. Door deze tips toe te passen en deOtamiser Booster®️te implementeren, optimaliseer je de prestaties van je Booking.com listing.
Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.