Published on
February 28, 2024

Hoe voorzieningen het aantal boekingen beïnvloeden in België

In de hedendaagse onderling verbonden wereld zijn reizigers zorgvuldiger geworden in hun zoektocht naar de perfecte accommodatie. Hun keuzes worden vaak beïnvloed door specifieke voorzieningen, en eigendommen die aan deze voorkeuren voldoen, genieten van een grotere zichtbaarheid.

Het aanbieden van gewilde voorzieningen leidt tot positieve gastervaringen, wat resulteert in hogere beoordelingen en lovende recensies. Dit verhoogt op zijn beurt de reputatie van het hotel en ranking op OTA's. Bovendien behalen hotels met unieke voorzieningen een concurrentievoordeel en is de kans groter dat ze terugkerende klanten en doorverwijzingen aantrekken. Bovendien gebruiken OTA's algoritmen om de rangschikking van de zoekresultaten te bepalen, waarbij rekening wordt gehouden met boekingstarieven, beoordelingen en aangeboden voorzieningen. Hotels met een trackrecord op het gebied van wenselijke voorzieningen genieten de voorkeur van deze algoritmen, waardoor hun zichtbaarheid en rangorde verder worden verbeterd.

Door ons te verdiepen in boekingspatronen en zoekgegevens kunnen we waardevolle inzichten verkrijgen in de voorkeuren van consumenten en ons aanbod aanpassen aan hun verwachtingen. Volgens het onderzoek van Otamiser in Brugge en Brussel van de afgelopen 30 dagen worden de meest aangevraagde accommodaties bepaald door de recente boekingsvraag te vergelijken met het beschikbare aanbod.

Gewenste voorzieningen in Brugge

In Brugge worden de meest gewilde voorzieningen bepaald door de recente boekingsvraag te vergelijken met de beschikbare aanbiedingen. De drie belangrijkste gewenste voorzieningen zijn als volgt: shampoo met 7%, deursloten in de slaapkamer met 6,3% en haardrogers met 5,9%. Privé-ingangen worden ook zeer gewaardeerd met 5,8%, waardoor ze bijna net zo populair zijn als essentiële voorzieningen.

Andere voorzieningen die gasten zeer op prijs stellen, zijn onder meer zelf inchecken voor 4,8%, betaald parkeren zonder vergunning voor 4,5% en koffiezetapparaten voor 4,4%. Verwarming is een andere belangrijke overweging met 4,1%, op de voet gevolgd door koolmonoxidemelders met 4% en hangers met 3,9%.

Gewenste voorzieningen in Brussel

Aan de andere kant leverde onderzoek in Brussel iets andere gegevens op. De belangrijkste voorziening is zelf inchecken, met een indrukwekkend voorkeurspercentage van 16%, gevolgd door koffiezetapparaten met 11,5% en haardrogers met 10,4%. Lockboxes zijn ook zeer gewild: 7,9% van de gasten waardeert ze. Bedlinnen en shampoo kregen beide een voorkeurspercentage van 7%, terwijl kabeltelevisie en strijkijzer met hangers 6,5% en 6% behaalden.

Andere voorzieningen, zoals bodyzeep, rookmelders, koelkasten en warm water, trokken ook veel belangstelling van gasten, met voorkeurstarieven variërend van 5,4% tot 4,9%.


De gegevens onderstrepen een simpele waarheid: inzicht in de behoeften van gasten is van het grootste belang. Door hun aanbod af te stemmen op de voorkeuren van gasten, kunnen accommodaties niet alleen de gastervaring verbeteren, maar ook hoger in de OTA's komen te staan. Het geheime ingrediënt voor een toppositie? Een scherp inzicht in het directe verband tussen gewilde voorzieningen en hoge rankings. Opmerking: het is belangrijk om te begrijpen dat specifieke locaties verschillende voorkeuren kunnen hebben.
Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.