Published on
February 28, 2024

Hoe verbeter je jouw Booking.com ranking met behulp van extranettools

Een goede positie op Booking.com heeft een grote invloed op het succes van hoteliers. Deze blog bespreekt enkele insider tips van Otamiser om de zichtbaarheid van jouw accommodatie te verbeteren en zo meer boekingen te genereren. Daarnaast gaan we in op de praktische tools van Booking.com Extranet die tot jouw beschikking staan om je doorheen deze reis te begeleiden.

Gebruik de tools van Booking.com Extranet

Een exclusieve functie van Booking.com is het Extranet, een platform voor vastgoedbeheer. Door gebruik te maken van het Extranet kan je jouw agenda, tarieven, afbeeldingen en nog veel meer verfijnen. Je kan ook de prestaties van jouw accommodatie opvolgen via deze gebruiksvriendelijke interface, het is vergelijkbaar met een dashboard. Iedereen met een goedgekeurde listing heeft toegang tot deze functie. Om jouw positie op Booking.com te verbeteren, moet je je richten op deze drie belangrijke tools.

Het Price Performance Dashboard

Het Price Performance Dashboard is een hulpmiddel dat helpt jouw tarieven te vergelijken met vergelijkbare accommodaties in de buurt. Dit hulpmiddel is van cruciaal belang om te bepalen of jouw prijsstelling in dezelfde lijn ligt met de markt of te hoog of te laag is. Door eventuele prijsverschillen te corrigeren, kan je jouw ranking op Booking.com effectief verbeteren.

Er zijn 5 cruciale resultaten die jouw aandacht verdienen omdat ze een directe invloed hebben op jouw ranking

  • Conversion Ratio – Het aandeel van personen die een reservering maken na het bekijken van jouw listing. Deze meeteenheid helpt bij het voorspellen van het aantal verwachte gasten binnen een bepaald tijdsbestek.
  • Average Daily Earnings – Het gemiddelde inkomen per gereserveerde kamer.
  • Rate of Cancellations – Het percentage kamers dat werd geboekt maar vervolgens werd geannuleerd binnen de voorgaande periode van 90 dagen.
  • Property Page Rating – Deze waardering beoordeelt de aantrekkelijkheid van jouw accommodatie voor potentiële gasten in verhouding tot de heersende markt.
  • Review Evaluation – De gemiddelde beoordeling die jouw accommodatie krijgt na het uitchecken van gasten.

Analytics Dashboard

Het Analytics Dashboard is een waardevol hulpmiddel om de prestaties van je accommodatie doorheen de tijd te volgen. Het geeft je realtime blik op je boekingen, inzicht in het gedrag van klanten en een overzicht van je verkoopgegevens. Deze informatie is van grote waarde en stelt je in staat om effectieve strategieën en gebieden die verbetering kunnen gebruiken te identificeren. Als er bijvoorbeeld een plotselinge daling in boekingen is, kun je de achterliggende redenen onderzoeken en corrigerende maatregelen nemen.

Begin by optimizing your listing

Nadat je bekend bent geraakt met het Extranet van Booking.com, is de volgende stap het optimaliseren van de vermelding van jouw accommodatie. Als eigenaar van een accommodatie heeft deze taak betrekking op het verbeteren van jouw positie op Booking.com. Het houdt in dat je ervoor moet zorgen dat alle gegevens op jouw vermelding accuraat en actueel zijn.

Probeer om te beginnen een groot aantal foto's te plaatsen die potentiële gasten een goed beeld geven van het uiterlijk van jouw accommodatie en de ervaringen die ze kunnen verwachten tijdens hun verblijf. Zorg ervoor dat deze foto's goed belicht zijn en een professionele kwaliteit hebben, in overeenstemming met jouw beschikbare middelen. Als het inhuren van een professionele fotograaf niet haalbaar is, overweeg dan om samen te werken met een contentmaker die fotografie kan aanbieden in ruil voor een gratis overnachting bijvoorbeeld.


Tips voor het benoemen van je accommodatie

  • Geografisch gericht: Verwerk de naam van je stad of een nabijgelegen oriëntatiepunt. Deze strategie is vooral effectief als jouw accommodatie in een luxueus gebied ligt.
  • Reiziger/eigendomstype: Neem populaire zoektermen op zoals 'guesthouse', 'villa' of 'huwelijksreis' om relevante bezoekers aan te trekken.
  • Voorzieningen: Voeg alleen voorzieningen toe als deze de waarde van jouw advertentie verhogen. Dit kan variëren van een spa tot een bed & breakfast.
  • Wees duidelijk en nauwkeurig: Help potentiële gasten snel te begrijpen wat je woning te bieden heeft. In plaats van "Sydney appartement met toegang tot het strand & ontbijt", probeer "Bondi Beachside Apartment".

Deze richtlijnen gelden ook bij het opstellen van de beschrijving van je accommodatie. Ga ervan uit dat lezers niets weten over je accommodatie, dus beschrijf elke eigenschap duidelijk met behoud van precisie. Zelfs als je bepaalde details zoals voorzieningen herhaalt tijdens het inschrijfproces, is het cruciaal om ze in je beschrijving te bespreken.

Herdenk je prijsstrategie

Otamiser Revenue is de geavanceerde oplossing voor hoteliers en eigenaren van vakantieverblijven, die hun inkomstenstromen in de huidige dynamische markt willen optimaliseren. Door gebruik te maken van realtime gegevens en geavanceerde algoritmen past deze tool proactief jouw prijzen aan op basis van marktschommelingen, zodat de tarieven concurrerend zijn en de bezettingsgraad wordt gemaximaliseerd. Met Otamiser Revenue krijgen vastgoedeigenaren een voorsprong op de concurrentie en kunnen ze datagestuurde beslissingen nemen die niet alleen de winstgevendheid verbeteren, maar ook de gastervaring, waardoor ze in de voorhoede van de vastgoedmarkt evolueren.Otamiser Booster

Een andere manier om jouw ranking te verbeteren is het gebruik van een externe oplossing zoalsOtamiser Booster.In het competitieve landschap van online reisbureaus (OTA's) is het van het grootste belang om op te vallen. Otamiser Booster is een geavanceerd algoritme dat speciaal is ontworpen om de positie van jouw accommodatie op platforms als Booking.com en andere OTA's te verbeteren. Wat Otamiser Booster onderscheidt is zijn vernuft en geavanceerd ontwerp. Het houdt niet alleen passief jouw ranking in de gaten, maar past actief de prijzen van jouw verblijf aan op basis van de ranking. Dit zorgt ervoor dat de elasticiteit tussen ranking en prijs constant wordt bewaakt, waardoor een perfecte balans ontstaat die potentiële gasten aantrekt en tegelijkertijd de inkomsten optimaliseert. In de essentie is Otamiser Booster niet alleen een hulpmiddel, maar een strategische partner die ervoor zorgt dat jouw accommodatie een topkeuze wordt voor reizigers in een steeds veranderende digitale markt.
Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.