Published on
February 28, 2024

Hoe je de Booking.com ‘Guest Messaging’-strategie kunt gebruiken voor het Verbeteren van jouw Ranking

Effectieve communicatie is een essentieel onderdeel van een positieve gastervaring. Als je een host bent op Booking.com, is het beheersen van snelle en effectieve berichten de sleutel tot het verbeteren van de gasttevredenheid en het optimaliseren van de prestaties van je accommodatie. De snelheid van je antwoorden heeft een directe invloed op de ranking van je accommodatie. Gasten waarderen snelle antwoorden op hun verzoeken en berichten, waardoor hun ervaring soepeler verloopt. Verhuurders met een hoge antwoordscore hebben vaak lagere annuleringspercentages en betere algemene beoordelingsscores.

In deze blog gaan we dieper in op het belang van snel antwoorden, leggen we uit hoe de ‘antwoord score’ werkt en introduceren we waardevolle tools van Booking.com waarmee je professioneel kunt communiceren met gasten. We onthullen de geheimen om een top host te worden en jouw listing bovenaan de ranking van Booking.com te plaatsen.

De impact van snel reageren op Booking.com

Het beantwoorden van vragen van gasten draagt bij aan een positieve gastenervaring. Zoals we al hebben vermeld, zet de snelheid waarmee je reageert de toon voor hun verblijf en kan dit een aanzienlijke invloed hebben op je beoordelingsscore en zelfs op het aantal annuleringen. Potentiële gasten zijn vaak op zoek naar informatie voordat ze een boeking maken, en jouw openbare antwoorden zoals Q&A’s voor gasten spelen een cruciale rol bij hen verbinden met jouw accommodatie.

Wat is de antwoordscore op Booking.com en hoe werkt ze?

De antwoordscore is een maatstaf voor hoe snel en vaak je reageert op berichten van gasten, met een maximaal haalbare score van 100%. Een hoge score kan leiden tot betere zichtbaarheid en een hogere ranking op het platform.

Je antwoordscore kun je vinden op de pagina Reserveringsberichten van het tabblad Inbox op het Extranet. Zodra je de eerste tien gastberichten hebt ontvangen, wordt je antwoordscore zichtbaar. Deze score, die dagelijks wordt bijgewerkt, geeft het percentage berichten weer waarop je de afgelopen 30 dagen binnen 24 uur hebt gereageerd. Als je de afgelopen 30 dagen minder dan tien berichten hebt ontvangen, wordt je antwoordscore berekend op basis van de laatste tien berichten die je hebt ontvangen.

Gebruik de Messaging Tools van Booking.com voor gasten

Booking.com biedt verschillende tools op het Extranet, die dienen als het controlecentrum voor je accommodatie. Als je twijfelt over het gebruik van deze tools,bekijk dan onze blogpost over het verbeteren van je Booking.com ranking met Extranet tools.

Extranet Postvak IN

Het tabblad Postvak IN in het Extranet is een plek voor het beheren van communicatie met gasten:

Reserveringsberichten: Beheer en beantwoord hier efficiënt berichten van toekomstige gasten. Gebruik deze pagina om contact te leggen met gasten en belangrijke informatie te delen voor hun aankomst.

Berichtsjablonen: Verbeter de communicatie door vooraf geschreven berichten te gebruiken op specifieke tijdstippen. Je kunt sjablonen in maximaal 43 talen maken en ze personaliseren met gegevens of afbeeldingen. Voorbeelden van geplande sjablonen zijn:

  • Wanneer een gast boekt
  • Een week voor aankomst
  • Drie dagen voor aankomst
  • Eén dag voor aankomst
  • Op de dag van aankomst
  • Een dag voor vertrek

Berichten van Booking.com: Bekijk en beantwoord berichten van Booking.com over jouw accommodatie, account of partnerschappen.

Q&A voor gasten: Ga het gesprek aan met potentiële gasten door concrete antwoorden te geven op hun vragen over jouw accommodatie. Deze antwoorden worden openbaar weergegeven op de pagina van jouw accommodatie. Dit draagt bij aan een positieve online aanwezigheid.

Opmerking: Onder het tabblad Property vind je de pagina Voorkeuren voor berichten om instellingen aan te passen, waaronder meldingen, berichtsjablonen en automatische antwoorden.

Automatische antwoorden: Stel automatische antwoorden in voor veelvoorkomende vragen zoals in- en uitchecktijden of parkeerbeleid. Deel automatische antwoorden in twee categorieën in:

  • Antwoorden op verzoeken die binnen het boekingsbeleid vallen: Het automatische antwoord op deze verzoeken dient meestal om ze te accepteren.
  • Reacties op verzoeken die buiten het boekingsbeleid vallen: Het automatische antwoord voor deze verzoeken dient meestal om ze af te wijzen.

De Pulse app: Stelt je in staat om verbonden te blijven terwijl je onderweg bent, zodat je talloze functies kunt uitvoeren die toegankelijk zijn op het Booking.com Extranet. Het is vooral handig om te kunnen reageren op berichten van gasten wanneer je niet achter je computer zit.

Zorg ervoor dat je jouw voorkeuren voor meldingen aanpast

Je kunt de meldingen van Booking.com aanpassen om je reserveringen efficiënter te beheren. Je kunt bijvoorbeeld een sms ontvangen voor last-minute boekingen, e-mails voor aankomsten en op de hoogte worden gesteld van nieuwe berichten in je inbox.

Algemene tips voor contact met gasten:

Communicatie voorafgaand aan het verblijf: Neem contact op met gasten voor hun verblijf met een vriendelijk welkomstbericht, met essentiële informatie en herhaal de check-in details.

Contactgegevens verstrekken: Zorg ervoor dat gasten je contactgegevens hebben, zodat ze gerust kunnen zijn in geval van problemen tijdens hun verblijf.

Berichten vertalen: Gebruik de geïntegreerde vertaalfunctionaliteit van Booking.com om effectief te communiceren met gasten van over de hele wereld.

Conclusie

Het beheersen van goede communicatie op Booking.com is cruciaal voor het verbeteren van de ervaringen van gasten en het optimaliseren van de ranking van accommodaties. Door gebruik te maken van de tools van Booking.com voor het beheren van reserveringsberichten en automatische reacties kunnen hosts hun zichtbaarheid op het platform verbeteren. Het personaliseren van de communicatie door middel van sjablonen en het monitoren van berichten via het Extranet en de mobiele applicatie Pulse draagt bij aan de binding met gasten.

Als je meer manieren wilt ontdekken om jouw ranking op Booking.com te verbeteren en een positieve indruk te creëren die direct van invloed is op het aantal reserveringen op Booking.com,kan je een gratis audit van jouw online aanwezigheid aanvragen.

Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.