Published on
February 28, 2024

Airbnb tips en tricks: Vergroot de zichtbaarheid van jouw accommodatie

Het is belangrijk om je te richten op het verhogen van je Airbnb rating om ervoor te zorgen dat je advertentie zichtbaar blijft voor potentiële gasten. Hier zijn verschillende strategieën om jouw listing te laten opvallen.

Houd jouw reactiepercentage en reactietijd in de gaten

Airbnb rewards hosts that are diligent in their guest communications. Airbnb analyses your response time and response rate to assess how well you communicate Airbnb beloont verhuurders die ijverig zijn in hun communicatie met gasten. Airbnb analyseert jouw reactietijd en reactiepercentage om te beoordelen hoe goed je communiceert met bezoekers. Het percentage vragen dat je binnen 24 uur kon beantwoorden staat bekend als jouw reactiepercentage.

Aan de andere kant laat de reactietijd zien hoe lang het duurt voordat je antwoord geeft. Je reactiepercentage moet altijd meer dan 90% zijn als je je vermelding bovenaan de zoekresultaten wilt houden. Probeer qua reactietijd zo snel mogelijk te zijn.

Maak voor veelvoorkomende vragen standaardantwoorden als een snelle life hack. Zo kun je op meer berichten reageren en ze sneller beantwoorden.

‍Verkrijg meer vijf-sterren recensies

Jouw positieve recensies werken als een signaal aan Airbnb dat je een fantastische verhuurder bent die een geweldige bezoekerservaring biedt. Als beloning zal Airbnb de advertenties van deze verhuurders naar de top van de zoekresultaten promoten. Daarnaast zijn vijf-sterren beoordelingen vereist om eenSuperhostte worden.

Om een positieve beoordeling te krijgen moet je echter meer doen dan alleen zorgen dat je bezoekers een fantastische tijd hebben. Vraag in je e-mail na vertrek aan je bezoekers om een beoordeling te schrijven om ze aan te moedigen hun verblijf te beoordelen. Daarnaast kan je jouw bezoekers vooraf beoordelen en Airbnb zal hen vragen hetzelfde voor jou te doen.

Gebruik Instant Book

Als je Instant Book inschakelt voor jouw advertentie, verschijn je hoger in de zoekresultaten. Het platform werkt om alle barrières weg te nemen die gebruikers ervan zouden weerhouden om een reservering te maken.

Met Instant Bookkunnen gasten boeken zonder goedkeuring van een host. Gasten kunnen simpelweg hun data kiezen en vervolgens de incheckafspraken met een host bespreken. Deze functie maakt het boekingsproces eenvoudiger voor bezoekers en verhoogt het aantal reserveringen voor verhuurders.

Stroomlijn het beheer van jouw vakantiewoning met automatisering

Het efficiënt beheren van jouw vakantiewoning is essentieel voor het behouden van een concurrentievoordeel op Airbnb. Om jouw activiteiten te stroomlijnen kan je overwegen om vakantieverhuur management software te gebruiken die automatiseringsfuncties biedt.

Met deze tools kan je essentiële taken automatiseren zoals beschikbaarheids-updates en communicatie met gasten. Door routine-processen te automatiseren maak je meer tijd vrij om je te richten op het bieden van uitstekende gastervaring.

Je kunt bijvoorbeeld het proces van het sturen van check-in instructies en welkomstberichten naar gasten automatiseren. Daarnaast kunnen deze tools je agenda up-to-date houden, wat van vitaal belang is om dubbele boekingen te voorkomen en een naadloos boekingsproces voor gasten te garanderen.

Door automatisering op te nemen in je strategie voor het beheer van vakantiewoningen bespaar je niet alleen tijd, maar vergroot je ook de aantrekkingskracht van je advertentie, wat kan leiden tot hogere zoekresultaten en meer boekingen.


Maak gebruik van geavanceerde algoritmen om jouw Airbnb ranking te verbeteren

In het huidige concurrerende Airbnb landschap is het cruciaal om voorop te blijven lopen met de nieuwste technologie. Maak gebruik van geavanceerde algoritmen om de prestaties van jouw advertentie te optimaliseren en de zichtbaarheid op Airbnb te vergroten.

Otamiser Booster®️maakt gebruik van geavanceerde algoritmen op basis van 951 parameters om real-time aanpassingen te doen aan de tarieven en beschikbaarheid van jouw advertentie. Door gebruik te maken van Otamiser Booster®️ kan je gebruikmaken van geavanceerde technologie om de prestaties van jouw advertentie te optimaliseren en de zichtbaarheid op Airbnb te vergroten. Deze tool neemt het giswerk weg uit de prijsstelling en positionering, waardoor je een hogere positie inneemt en uiteindelijk meer boekingen ontvangt.

Conclusie

Je ranking op het platform verbeteren is een aspect waar je voortdurend aan moet werken. Zorg ervoor dat je verschillende optimalisatietechnieken verkent en je pagina na verloop van tijd opnieuw bekijkt als je je accommodatie aanpast. Doe er alles aan om een uitstekende gastervaring te bieden en verbeter het beheer van je accommodatie door gebruik te maken van automatisering. Dit zal zorgen voor een hogere bezettingsgraad en dus het beste rendement op investering (ROI).
Join Our Newsletter Subscribe to our monthly newsletter for the latest industry news and proven tips.